Erbaş: Yeryüzü, İslam’ın hayat veren ilkeleriyle yeniden buluşmalı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İslam Düşünce Enstitüsü tarafından İstanbul’da düzenlenen “Alimler İftarı Programı”na katıldı.

Erbaş: Yeryüzü, İslam’ın hayat veren ilkeleriyle yeniden buluşmalı

Programda konuşan Erbaş, Ramazan-ı Şerif’in, tüm insanlık için huzur ve hidayete vesile olmasını dileyerek bugün insanlığın, küresel krizlerle kuşatılan bir çağın içinden geçtiğini söyledi.

Yeryüzünün derin bir anlam ve ahlak, vahim bir hukuk ve medeniyet krizinde çıkış yolu aradığını dile getiren Erbaş, İslam’ın evrensel ilkelerinin insanlıkla buluşturulması için ulemaya ve Müslümanlara büyük görevler düştüğünü belirtti.

Erbaş, alimlerin bir araya gelerek sorunları beraberce çözmeye çalışmalarının ve ümmete rehberlik yapmalarının hayati bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Müslümanların birbirine kenetlenmesi gerektiğine işaret eden Erbaş, dünyada yaşanan sorunların çözümü için de yeryüzünün, İslam’ın hayat veren ilkeleriyle ve evrensel ahlaki değerleriyle yeniden buluşması gerektiğini vurguladı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez’in ev sahipliğindeki programa farklı ülkelerden alimler de katıldı.