Ensarullah: Yemen'e yönelik saldırı yanıtsız kalmayacak, Filistin'e desteğimiz sürecek

ABD ve İngiltere'nin, Yemen halkına yönelik suç niteliğindeki saldırılarının tüm sorumluluğunu üstlendiğine dikkat çeken Ensarullah Sözcüsü Yahya Seri, bu saldırıların cevapsız kalmayacağını ve Filistin'e desteklerinin süreceğini vurguladı.

Ensarullah: Yemen'e yönelik saldırı yanıtsız kalmayacak, Filistin'e desteğimiz sürecek

Yemen'den Ensarullah'ın (Husi) Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün yaptığı açıklamada, Amerika ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırganlığı sonucu 5 askerin şehit olduğunu, 6 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırıların, başkent Sana, Hudeyde ve Taiz kentleri başta olmak üzere Yemen genelinde 73 hedefe yapıldığını aktaran Seri, ABD ve İngiltere'nin, "Yemen halkına yönelik suç niteliğindeki saldırılarının tüm sorumluluğunu üstlendiğine" işaret ederek, saldırganlığın "cevapsız ve cezasız kalmayacağını" vurguladı.

Seri, Ensarullah'ın, "Yemen'i ve egemenliğini savunmak için tehditlerin kaynaklarını ve karadaki ve denizdeki tüm düşman noktalarını hedef almakta tereddüt etmeyeceğini" sözlerine ekledi.

Tüm Amerikan ve İngiliz çıkarlarının, Yemen silahlı kuvvetleri için "meşru hedefler haline geldiğini" vurgulayan Seri, saldırganlığın "gayri meşru ve haksız" olduğuna işaret etti.

Seri, son saldırıların, Yemen'i, "Filistin halkına uygulanan baskıya karşı durmak ve Filistin'e verdiği destekten alıkoyamacağını" vurguladı.

Seri, Yemen silahlı kuvvetlerin, işgal rejimi gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemileri hedef almaya devam edeceğini kaydetti.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali El-Husi de bugün yaptığı açıklamada, Amerikan-İngiliz saldırılarının "kasıtlı ve haksız bir saldırı" olduğunu vurgulayarak ve bu saldırıların vahşi bir psikolojiyi yansıtan "barbar, terörist" saldırılar olduğunu belirtti.

Husi, bu saldırıların ABD ve İngiltere'nin "Gazze ve Yemen'e yönelik saldırıyı yönettiğini" bir kez daha ortaya koyduğunu ve "israil terörünü koruduğunu" kaydetti.