Ensarullah: Gazze’deki soykırım devam ederse yeni bir gerilim dalgası başlatacağız

Yemen Ensarullah hareketinin lideri, İsrail işgalinin Gazze'ye yönelik saldırganlığını sürdürmesi halinde yeni bir gerilim tırmandırmaya yönelik hazırlıkları içinde olduklarını duyurdu.

Ensarullah: Gazze’deki soykırım devam ederse yeni bir gerilim dalgası başlatacağız

Yemen Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını sürdürmesi halinde Sana'nın eylemlerinde yeni bir tırmanma turuna hazırlandığını söyledi.

Seyyid el-Husi, Yemen silahlı kuvvetlerinin gerçekleştirdiği deniz operasyonlarının "karmaşık, önemli ve ileri yeteneklere dayalı" olduğunu vurgulayarak, Hint Okyanusu ile karşı karşıya kalan ABD ve İngiltere'nin ekonomik kayıplarının katlanarak artacağına dikkat çekti.

Seyyid el-Husi, Washington ve Londra'nın alternatif yollar aradığını ve bu ikilemi "çok büyük bir sorun" olarak gördüklerini ekledi.

Seyyid el-Husi, "Düşmanlar, Hint Okyanusu'ndaki operasyonlarımızın önemli ve etkili gelişimi karşısında şaşkına döndüler ve Kızıldeniz'den Ümit Rotası'na çekildikten sonra saldırıların takip etmesi nedeniyle çok tedirgin oldular." dedi

Aynı bağlamda Ensarullah lideri, 10 ABD savaş gemisinin ve 8 Avrupa savaş gemisinin Kızıldeniz'den çekildiğini kaydederek, bunu Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonlarını engelleme veya sınırlama konusundaki başarısızlık duygusuna bağladı.

Seyyid el-Husi ayrıca Washington'un, füze ve insansız hava araçlarının fırlatılmasını engelleme çabalarına ve kapsamlı izleme yürütmesine rağmen, silahlı kuvvetlerin hedeflerinde kayıplar vermesini engelleyemediğini vurguladı.

Ensarullah lideri ayrıca, Yemen destek cephesinin işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Umm al-Rashrash'taki operasyonlarının açık bir etkisi olduğunu da sözlerine ekledi.