DSÖ'den Avrupa'ya korkutan Omicron uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, iki ay içinde Avrupa'da yaşayanların yarısından fazlasına Omicron varyantının bulaşabileceği uyarısında bulundu. Omicron, çok sayıda Avrupa ülkesinde şu anda baskın varyant haline gelmiş durumda.

DSÖ'den Avrupa'ya korkutan Omicron uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yüksek derecede bulaşıcı olduğu bilinen Omicron varyantının Avrupa'daki yayılma hızına karşı uyarıda bulundu. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, bugün dijital olarak düzenlediği basın toplantısında, Omicron mutasyonlarının insan hücrelerini daha hızlı etkisi altına alması nedeniyle aşılı ve iyileşmiş kişiler de dahil Avrupa'da yaşayanların yüzde 50'sinden fazlasına Omicron bulaşabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Kluge, "Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME), bu ritimde devam etmesi durumunda Avrupa bölgesinde yaşayan nüfusun yüzde 50'sinden fazlasına önümüzdeki altı ila sekiz hafta içinde Omicron bulaşacağını tahmin ediyor" ifadelerini kullandı.

Kluge, açıklamasında "onaylanmış aşıların Omicron da dahil olmak üzere ağır hastalık ve ölümlere karşı koruma sağlamaya devam ettiğini" de vurguladı.

Omicron, çok sayıda Avrupa ülkesinde şu anda baskın varyant haline gelmiş durumda.