Diyarbakır'da 'Hayat Namazla Güzeldir' etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'da çocuklara yönelik Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, renkli görüntülere sahne olurken, etkinlik büyük ilgi gördü.

Kur'an Nesli Platformu tarafından, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerleşkesinde "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe çocukların yanı sıra ebeveynleri de katıldı.

Etkinliğin düzenlendiği alana yakınlarıyla birlikte gelen çocuklar, "Namazımı Çok Seviyorum", "Kıl Beni Ey Namaz", "Namaz Kılıyorum Çünkü Rabbimi Seviyorum", "Ben Namazsız Yaşayamam", "Namaz Kötülüklerden Alıkoyar" ve "Namaz Cennetin Anahtarıdır" yazılı pankartlar açtılar.

Ağustos ayı boyunca kentin farklı camilerinde ve Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik, Hazreti Süleyman Camii yerleşkesini ziyaret eden vatandaşların ilgi odağı oldu. İlk defa bu tür etkinliği gördüklerini söyleyen vatandaşlar, büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek, telefonlarıyla fotoğraf ve video çektiler.

Çocukların ikindi namazını cemaatle kılmalarının ardından etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu Medeni Taş'ın yaptığı etkinlik, Kuran Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Nihat Bünül'ün yaptığı selamlama konuşması ile devam etti.

Namazın önemine dair katılımcılara konuşma yapan Bünül, platform olarak amaçlarının, topluma namaz bilincini aşılamak olduğunu söyledi.

Bünül, "Beş vakit namazı hakkı ile eda eden bir toplumun huzur bulacağına inanıyoruz ve bizler de bu gaye ile yola çıktık. Genç, ihtiyar, ağabey, abla ve kardeşlerimizle namaz bilincini topluma kazandırmak için evlerde, camilerde, derneklerde seminerler verdik. Elhamdülillah halkın büyük bir teveccühünü aldık. Namazın fuhşiyata ve kötülüklere engel olacağını Rabbimiz bize bildirmiştir. O halde reçetemiz bellidir. Eşini, annesini, kardeşini vahşice katleden bu toplumu, ancak hakiki bir iman ve hakkı verilen bir namaz kurtarabilir. Toplumun hastalığı bu iki panzehir ile tedavi edilebilir." dedi.

"Sağlıklı bir neslin anahtarı iman ve namazdır"

En büyük sermayenin çocuklara namazı öğretmek ve onların namaz kılması olduğunu söyleyen Bünül, "Sağlıklı bir neslin anahtarı iman ve namazdır. Asırlarca dünya milletleri arasında itibarlı ve güçlü bir millet olarak yaşamımızı, milli ve manevi değerlerimizin üstünlüğüne borçluyuz. Bu değerlerin en başında namaz gelmektedir. Toplumun barışı, huzuru, birlik ve kardeşliği için bu önemli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmamız lazım. Toplumun mayası olan bu çocuklar, manevi olarak ne kadar gelişirse toplum o kadar huzur ve barış içinde yaşayabilir. Bugün, annelerin bayramı ve en büyük şükür günüdür. Bu tertemiz miniklerin namaz kılmasından daha güzel dünyada ne olabilir ki? En büyük sermayemiz çocuklarımızın namaz kılmasıdır. Sevineceksek bunun için sevinelim ve sevinç gözyaşları dökelim. Çocuklarımıza namaz kılmayı nasip eden Allah'a ne kadar şükretsek azdır." ifadelerini kullandı.

"Niçin namaz kıldığımızı iyi bilmemiz gerekiyor"

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere platforma çıkan İkra Eğitim-Der Genel Başkanı Murat Arslan, Allah'a teşekkür borcu olarak namaz kılınması gerektiğine dikkat çekti.

"Allah'a hamd olsun ki sahabelerin defnedildiği bu güzel mekânda siz küçük kardeşlerimle Rabbim bizi bir araya getirdi. Değerli küçük kardeşlerim!  Sizler bu yaz döneminde namaz eğitimi aldınız. Kur'an Nesli Platformu'nun burada düzenlediği etkinlik ile bir araya geldik. Allah, ilk cemaatle namaz kılmayı burada nasip etti. Öncelikle niçin namaz kıldığımızı iyi bilmemiz gerekiyor. Bize hediye edilen bir şey karşılığında teşekkürümüzü sunduğumuz gibi, Allah'a olan teşekkür borcumuzu da namaz ile gösteririz." dedi.

Konuşmaların ardından etkinlik, platforma çıkan çocukların Esmaül Hüsna, ayet, hadis ve şiir okumalarıyla devam etti. Daha sonra namaza başlayan ve Kur'an'a geçen çocuklara namaz kılma ve Kur'an öğrenme sertifikaları verildi.

Kur'an Nesli Platformu Çocuk İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden etkinlik, yapılan duayla sona erdi.

İLKHA