DEAŞ'tan hastaneye kanlı saldırı: 19 ölü, 43 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Serdar Muhammed Davud Han Askeri Hastanesi'nin yakınlarında meydana gelen iki patlama ve sonrasındaki çatışmalarda, en az 19 kişi öldü 43 kişi yaralandı.

DEAŞ'tan hastaneye kanlı saldırı: 19 ölü, 43 yaralı

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kari Said Hosti, patlamaların 400 yataklı hastanenin girişinde meydana geldiğini ve bölgeye güvenlik güçlerinin gönderildiğini belirtti.

Ölü ve yaralı sayısı bağımsız kaynaklarca teyit edilmezken, adının açıklanmasını istemeyen bir Taliban güvenlik yetkilisi en az 19 kişinin öldüğünü, 43 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken, Bakhtar Haber Ajansı'na konuşan görgü tanıkları IŞİD militanlarının hastaneye girip, güvenlik güçleriyle çatıştığını ifade etti.

İsminin açıklanmaması koşuluyla yetkili, "Saldırıyı, hastanenin girişinde kendini havaya uçuran motosikletli bir canlı bomba tarafından başlatıldığını" belirterek, saldırganların hepsinin öldürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye konuşan askeri hastanede görevli bir doktor "Hastanenin içindeyim. İlk kontrol noktasından büyük bir patlama sesi geldi. Güvenli odalara gitmemiz istendi. Silah sesleri duyuyorum" dedi.

Aljazeera, BBC