Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helallik istiyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Adıyaman'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Maalesef ilk bir kaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Helallik istiyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'daki AFAD Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları hasar gören altyapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bunun için sizden helallik istiyorum.  Her şeyin farkındayız ve gereğini yaptığımızdan ve yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun daha iyisini, güzelini, güvenlisini, yenisini yapıp vereceğiz.

Sarmalık kıyılmış tütünden aldığımız özel tüketim vergisini tütün cinsine göre farklılılaştırmak için genel bir çalışma zaten yürütüyorduk. Ancak deprem sebebiyle OHAL bölgesindeki illerde faaliyet gösteren sarmalık kıyılmış tütün üreten kooperatiflerimiz için düzenleme yapmayı kararlaştırdık. Kıyılmış tütün satışındaki yüzde 55 olan özel tüketim vergisi oranını yarıya indiriyoruz."

Yaşanan büyük afetin ardından başta devlet kurumları olmak üzere bazı bölgelere çok geç müdahalede bulunulurken, aralarında IHO Ebrar, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı'nın bulunduğu İslami yardım kuruluşları ilk andan itibaren Adıyaman halkına el uzatmıştı.

Yardım faaliyetlerini tüm afet bölgesinde aralıksız sürdüren İslami yardım kuruluşları afetzede halkın yanında olmaya devam ediyor.