Cezayir'de, depremzedelere yardım için "kardeşlik hakkı" kampanyaları

Cezayir Ulusal Sağlık ve Araştırma Geliştirme Vakfının (Forem) topladığı yardımlar yarın Türkiye'ye gönderiliyor.

Cezayir'de, depremzedelere yardım için "kardeşlik hakkı" kampanyaları

Cezayir'de, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremlerden etkilenenlerle dayanışma amacıyla sosyal medya platformlarından başlayan destek kısa sürede sporcuların, politikacıların ve hayırseverlerin katılımlarıyla kapsamlı yardım kampanyalarına dönüştü.

Cezayirli futbolcular, siyasiler ve vatandaşlar depremin ilk gününden itibaren sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla Türkiye devleti ve halkının yanında olduklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun başta olmak üzere tüm devlet kadroları taziye ve destek mesajları yayımlayarak Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'ye gönderilen 86 kişilik arama-kurtarma ekibinin yanı sıra Cezayir Kızılayından bir tıbbi heyet ile 95 tonluk yardım malzemesi de Türkiye'deki deprem bölgesine ulaştı.

Cezayir'de devlet kurumlarının yanı sıra sivil inisiyatifler de Türkiye'ye destek için harekete geçti. Ülkenin önde gelen yardım kuruluşlarından "El-Bereket İnsani Yardım Kurumu", "Cezayir Ulusal Sağlık ve Araştırma Geliştirme Vakfı (Forem)" ve "Cezayir İnsani Yardım Kurumu" bu bağlamda Türkiye ile Suriye'deki depremzedelere destek için yardım kampanyaları başlattı.

Forem Vakfı Başkanı Mustafa Hayyati, yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremin kendilerini de derinden etkilediğini dile getirdi.