Bosnalı Müslümanlara yönelik soykırımda öldürülenlerden daha fazlası Gazze'de katledildi

Gazze'deki hükümet, siyonist terör rejiminin barbarca saldırılarında katledilenlerin sayısının yaklaşık 700 kişi artarak toplam sayının, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 13 bine yükseldiğini açıkladı. Bu rakamlara göre, Gazze'de sadece 3 hafta içinde katledilen çocuk sayısı, 2019'dan bu yana dünyadaki çatışma bölgelerinde öldürülen yıllık çocuk sayısını aştı.

Bosnalı Müslümanlara yönelik soykırımda öldürülenlerden daha fazlası Gazze'de katledildi

Gazze'deki hükümetin Basın Ofisi, Telegram hesabından saldırıların 44'üncü gününde Gazze Şeridi'ndeki toplam şehid ve yaralı sayısına ilişkin son durumu paylaştı.

Siyonist terör rejiminin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği barbarca saldırılarda 5 bin 500'ü çocuk, 3 bin 500'ü kadın 13 binden fazla kişinin katledildiği belirtildi.

Açıklamada, katledilenlerden, 201'inin doktor, hemşire ve sağlık personeli, 22'sinin sivil savunma personeli, 60'ının gazeteci olduğu ifade edildi.

6 BİNİ AŞKIN KİŞİ KAYIP

Daha önce açıklanan 30 bini aşkın yaralı sayısında güncelleme yapılmazken, bu rakamın yüzde 75'ini kadın ve çocukların oluşturduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca çoğunluğu enkaz altında ya da cenazelerine ulaşılamayan 6 bin kişinin kayıp olduğu aktarıldı.

DÜNYADA SON DÖRT YILDA ÖLDÜRÜLENLERİN SAYISINI AŞTI

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti merkezli Al-Haq isimli insan hakları örgütünün hukuk danışmanı avukat Ahmed Abofoul, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında katledilen çocuklar ve uluslararası örgütlerin çocuk ölümlerine ilişkin tutumunu değerlendirdi.

Abofoul, şu anda Gazze'de kaç kişinin katledildiğini, bunların kaçının çocuk olduğunun belirlenmesinin giderek güçleştiğine işaret ederek, "Sağlık sistemi çökmeden önce bildiğimiz şey, işgalci israilin Gazze'de her 4 dakikada 1 Filistinliyi katlettiğiydi. Save the Children'a göre, israilin Gazze'de sadece 3 hafta içinde öldürdüğü çocuk sayısı, 2019'dan bu yana dünyadaki çatışma bölgelerinde öldürülen yıllık çocuk sayısını aştı. israil, şu anda saatte ortalama 6 çocuk ve 4 kadın öldürüyor" ifadesini kullandı.

Terör rejiminin Gazze'de bugüne dek bin 50'den fazla katliam gerçekleştirerek, aileleri tüm akrabalarıyla nüfus kayıtlarından sildiğini aktaran Abofoul, şöyle devam etti:

"Sırpların Bosnalı Müslümanlara yönelik soykırımında öldürülenden daha fazlasını Gazze'de öldürdü. Bu bir soykırım. Buna artık son verilmeli."