Bosna Hersek'teki huzurevi yangınında ölü sayısı 13'e yükseldi

Bosna-Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla'daki bir huzurevinde çıkan yangında bir kişi daha hayatını kaybetti.

Bosna Hersek'teki huzurevi yangınında ölü sayısı 13'e yükseldi

Tuzla Üniversitesi Klinik Merkezi (UKC) Cuma günü yaptığı açıklamada, ölü sayısının 13'e yükseldiğini bildirdi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde tedavi gören bir hasta daha hayatını kaybetti. UKC Tuzla'da 10'dan fazla yangın mağduru halen tedavi görüyor.

Tuzla Kantonu Savcılığı, olay yerindeki incelemenin perşembe günü tamamlandığını ve bulguların kantonun İçişleri Bakanlığı Kriminal Polis Birimine sunulacağını duyurdu.

Savcılık, yangında 67 yaş üstü yedi kadın ve altı erkeğin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ön otopsi sonuçlarına göre, 11 kişi boğulma ve karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybederken, bir kişi de yanıklardan etkilendi.

Tuzla'da 9 Kasım'a kadar yas ilan edilirken, belediye, hayatını kaybedenlerin cenaze ve defin masraflarını karşılayacak.