Binlerce Filistinli Cuma namazını Mescidi Aksa'da eda etti

İsrail işgal güçlerinin tüm baskı ve engellemelerine rağmen binlerce Filistinli, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere riayet ederek Cuma namazını etrafı Cenabı Allah tarafından bereketli kılınan Mescidi Aksa’da eda etti.

Müslümanların inanç ve ibadet özgürlüğü gibi evrensel haklarını ihlal etmeye devam eden İsrail güçleri, Filistinlilerin Mescidi Aksa’da namaz kılmalarını önlemek amacıyla işgal altındaki Kudüs’te güvenlik tedbirlerini had safhaya çıkardı, Aksa’ya varan yolları kapattı ve yasalara uymadıkları gerekçesiyle çok sayıda Filistinliye para cezaları kesti.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gönülleri İslam’ın nuruyla dolup taşan binlerce Filistinli, işgal altındaki kadim Kudüs kenti, Batı Şeria ve 1948 Toprakları’ndan Cuma namazı için Aksa’ya doğru yol aldı.

Eş zamanlı olarak İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki 1948 Toprakları’ından yola çıkan ve Filistinlileri Aksa’ya götüren yolcu otobüslerini durdurup Kudüs’e girişlerine izin vermedi.

Siyonist İsrail’in, ilk kıblemiz Mescidi Aksa başta olmak üzere İslami eserleri ve işgal ettiği toprakları Yahudileştirmeye yönelik girişimlerini reddeden Filistinliler, tüm engellemelere rağmen beş vakit namazlarını camilerde kılmaya özen gösteriyor.

Saldıran ve hukuksuz uygulamalarıyla Filistin halkının özgürlüklerini elinden alan işgal güçleri, Müslümanların Aksa’ya ulaşmasını engellemek için her türlü insanlık dışı rezilliğe başvurdu. İşgal güçleri, bazı vatandaşlara kurallara uymadıkları bahanesiyle para cezası verirken, Aksa’ya çıkan yollara barikatlar kurdu. Siyonistler ayrıca bazı Filistinlilerin kimliklerine el koydu.

Siyonist rejim makamları, işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi sakinlerinin Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya geçişleri için özel izin istiyor.

Palinfo