Batsirai kasırgasında ölenlerin sayısı yükseliyor

Madagaskar'da etkili olan Batsirai kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısının 33'e yükseldiği belirtildi. Ülkenin batısındaki Ikyungu'da daha fazla kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği bu nedenle ölü sayısının yüzlerce kişiyi bulmasından endişe edildiği ifade ediliyor

Batsirai kasırgasında ölenlerin sayısı yükseliyor

Madagaskar Ulusal Doğal Afet Yönetimi Bürosu'na dayandırılan haberlere göre, tropikal kasırga Batsirai'nin etkileri nedeniyle ülkede ölenlerin sayısı en az 33'e yükseldi.

Kasırgadan 70 bin 355 kişinin etkilendiği ancak bu sayının sadece Madagaskar'ın güneyini kapsadığı belirtildi.

Öte yandan ülkenin batısındaki Ikyungu'da ölü sayısının 54 olduğunun tahmin edildiği, bu nedenle ölenlerin sayısının yüzlerce kişiyi bulmasından endişe edildiği belirtildi.

Kasırga 6 Şubat gecesi Madagaskar'ı vurdu. Kasırgadan büyük şehirler etkilenmezken, ağırlıklı olarak kırsal nüfusa sahip ülkenin doğu ve güneyinin hasar gördüğü bildirildi.

Aşırı yağışla birlikte sel ve toprak kaymalarının da meydana geldi, bazı evlerin yıkıldığı, bir çok bölgede elektrik şebeklerini hasar gördüğü ifade edildi.

Geçen Ocak ayında Madagaskar'da, Ana tropik fırtınası etkili olmuş ve 58 kişi hayatını kaybetmişti. Mozambik ve Malavi'de etkili olan fırtına ise 38 kişinin ölümüne neden olmuştu.