Baba kurşunuyla toprağa düşen şehid: Küçük Ali

8 Ocak 1992'de İslam düşmanı Mürted örgüt üyesi Babası tarafından şehid edilen Şehid Ali Karakaş'ı Rahmet, Özlem ve minnetle yad ediyoruz .

Baba kurşunuyla toprağa düşen şehid: Küçük Ali

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1992 yılında işlenen bir cinayet ise PKK zihniyetinin Müslümanlara karşı duyduğu kini açıkça ortaya koymaya yetiyor.

Kamuoyunda Küçük Ali olarak tanınan ve Şehitler Kervanında Küçük Ali olarak tarihe geçen Ali Karakaş, PKK'li olan babası ve abisi tarafından hedef haline getirilmiş ve vahşice katledilmişti.

Konu ile olarak o gün yaşananları İlke Haber Ajansına bilgi veren Ali'nin Camideki ders arkadaşlarından Abdurrahman, Ali'nin maddi olarak çok zengin bir ortamda yaşamasına rağmen, tüm bu dünyalıkları elinin tersi ile geri teptiğini ve PKK'ye katılmak üzereyken İslam ile tanışarak hayatına İslami ve İmani bir dizayn verdiğini söyledi.

"İslam'ı tercih etmesiyle zor günler başladı"

Abdurrahman, "Şehit Ali, İslam'ı tercih etmesinin bedeli olarak önceleri maddi boykot, sonrasında günlerce üst üste gelen işkence ve zorba dayatmalarla karşı karşıya kaldı." dedi.

Ali ile beraber oturdukları mahalle dışındaki Şeyh Reşit Camiine uzun süre devam ettiklerini belirten Abdurrahman, Şehit Ali'nin İslam'ı tercih etmesinden dolayı hem babasından hem de abisinden her türlü tehdit ve eziyete maruz kaldığını söyledi.

Abdurrahman, "Tüm bu eziyetlere rağmen Şehit Ali bir gün olsun camiden geri kalmadı ve İslami hizmetlerinden kopmadı." ifadelerini kullandı.

"Mixo'nun öldürülmesi bölgedeki dindarlar için bir dönüm noktası oldu"

PKK'nin geçmişten bu yana bölgede yapılan İslami hizmetlere karşı büyük bir tahammülsüzlük içinde olduğunu ve kendilerine boyun eğmeyen her türlü yapıya imha politikasını uyguladığını belirten Abdurrahman, 90'lı dönemlerin başında yaptıkları İslami tebliğ çalışmaları ile tanınan camiaları yok etmeye yemin etmiş PKK yöneticisi, ermeni asıllı Mixo olarak bilinen Mihail Bayro'nun öldürülmesi olayının bölgedeki dindarlar için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

"Aliyi karşılarına alarak saatlerce tehdit etmişlerdi"

Abdurrahman, "PKK, bölgedeki tüm dindarlara karşı bir imha politikası gütmeye başladı. Bunun bir neticesi olarak PKK, kendisine bağlılık gösteren her aileye, kendi akrabaları ve aile fertleri arasındaki İslami hassasiyete sahip olan kişileri öldürme emri göndermişti. Bu emir üzerine Ali'nin babası da Ali'yi yolundan vaz geçirmeye çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Aliyi karşılarına alarak saatlerce tehdit etmiş, Ali'den bir taviz göremeyince de evden çıkarak Camiye gelen Ali'ye arkadan silahla ateş etmişlerdi. Fakat Ali, doğru bildiği yoldan yine taviz vermemiş ve camiye gelmişti." Şeklinde konuştu.

"O kadar cesur ve kahraman idi ki hiç bir korku emaresi yoktu"

Ali ile şehit olduğu gece uzun uzun konuştuklarını, hatta ayrılmadan önce Ali'nin kendisine birkaç kez sarılarak tebessüm ettiğini, helallik aldığını belirten Abdurrahman, o gece Şehit Ali'nin eve gitmemesi için çok ısrar ettiğini fakat bunda muvaffak olamadığını söyledi.

Abdurrahman Şehit Ali'nin son anlarını ise şöyle anlattı: "Camide namaz kıldıktan sonra eve gitmek istedi. Çok ısrar ettim ancak bir türlü engel olamadım. Bu akşam da gideyim bir daha gitmem ben de diyerek beni teselli etmeye çalıştı. İçimde bir korku vardı fakat bunu ona açamadım. Ali bana sırtını dönüp gitti. O kadar cesur ve kahraman idi ki hiç bir korku emaresi yoktu. Gözlerden kaybolup gitti. Kendisinden ayrılalı bir saat olmamıştık ki şehit olduğu haberini aldım."

"Kelime-i şahadeti getirip ruhunu Rabbine hediye etti"

Şehit Ali'yi katleden babası ve abisinin evde mutfağa gizlendiğini belirten Abdurrahman, Şehit Ali'nin eve girdikten sonra ayakkabısının bağlarını çözmeye çalışırken babasının arkasından birkaç el silahla ateş ettiğini söyledi.

Abdurrahman, şehadet öncesi yaşananları ise şöyle anlattı: "Babası arkasından bir iki el silahla ateş ediyor. O sırada Ali'nin 10 yaşlarında ki bacısı ve 11 yaşında olan kardeşi Metin'de oradadır. Olay onların gözleri önünde cereyan ediyor. Ali vurulduğu halde ayağa kalkarak babasına dönünce bu sefer de önden göğüs ve boyun kısmında ateş ediyor. Ali gözlerini küçük kardeşlerinin ve annesinin gözlerine dikerek gülümsüyor ve ruhunu Kelime-i şahadeti getirip ruhunu Rabbine hediye ediyor."

"PKK ve uzantıları bu yolu hiçbir zaman terk etmedi"

PKK'nin evladı babaya kardeşi kardeşe kırdıracak kadar bu halkın düşmanı olduğunu ve bu zulmünün birçok örneği olduğunu söyleyen Abdurrahman, son yaşanan katliamlarında PKK'nin ve uzantılarının bu yolu terk etmediğinin en büyük belirtisi olduğunu sözlerine ekledi.