'Aziz şehidlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız'

8 yıl önce Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının anıldığı programa Gaziantep halkı yoğun ilgi gösterdi.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır olmak üzere bölgede birçok dindar kişi katledildi.

Bu şehidlerden henüz 16 yaşında olan Yasin Börü başta olmak üzere arkadaşları Riyad Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Turan Yavaş ve Cumali Güneş de hayırseverler tarafından bağışlanan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtırken gerçekleştirilen saldırılarda PKK/HDP'liler tarafından vahşice şehid edildi.

Yaşanan vahşet ve katliamın üzerinden 8 yıl geçse de aziz şehidler unutulmadı. Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının anıldığı programlara halk yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep'te kurban eti dağıtırken katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi
HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde "Şehid Yasin Börü ve Arkadaşlarını Anma" programları düzenlendi.

Programlar kapsamında HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanlığı da 2014'te hunharca katledilen şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıl dönümleri dolayısıyla bir anma programı gerçekleştirdi.

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etmek ve davalarını unutturmamak adına düzenlenen programa Gaziantep halkı yoğun ilgi gösterdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde (ŞKM) düzenlenen programın sunuculuğunu Recep Fidancı yaptı.

Hafız Muhammed Yılmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ubeydullah Çakır yaptı.

"Şehadet mektebi tarihin her döneminde izzet sahibi Müslümanlardan alınan miras olmuştur"

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının 8 yıl önce bir Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken hunharca katledildiklerini hatırlatan Çakır, "Tarihin en zalim ve en kanlı katliamlarından olan 6-8 Ekim Katliamı, şehidlerin kanlarının bereketiyle dirilişe vesile olmuş, zalimleri ve eli kanlı katilleri zelil etmiştir. Şehadet mektebi ve şehitler kervanı tarihin her döneminde izzet sahibi Müslümanlardan alınan miras olmuştur. Bizler bu mirası Hazreti Hüseyin'den, Şeyh Said'den, Şehid Kamillerden, Şahin Beylerden ve nice kahramanlarımızdan aldık. Zalimlerin aldıkları miras ise katliam, yağma, zulüm ve zillet olmuştur." dedi.

Gaziantep'te kurban eti dağıtırken katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi
"Yasin Börü ve arkadaşlarını tarihte benzerine çok az rastlanan bir vahşetle katlettiler"

Çakır, yoksul ve muhtaç insanlara kurban eti ulaştırmaya çalışan Yasin Börü ve arkadaşlarının barbar çetelerin saldırısına uğradığını belirterek, "Zalimler, onları ve iyilik hareketini durdurabilecekleri zannıyla onlara hücum ettiler ve tertemiz bedenlerini paramparça ettiler, yüksekten attılar, arabayla ezdiler, yaktılar. Şairin dediği gibi 'Ne Moğol yaptı yaptıklarını ne ormanın en vahşi hayvanı ne bıçak soğuttu kinlerini ne de binaların üst katı'. Tarihte benzerine çok az rastlanan bir vahşetle onları katlettiler." ifadelerini kullandı.

"Aziz şehidlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız"

6-8 Ekim olaylarının hak ve batıl için bir milat olduğunu belirten Çakır, "6-8 Ekim olayları Yasin yüzlü masumların, Hüseyin yürekli aşıkların, Hasan, Riyad ve Turan gibi öncülerin yiğitlik destanıdır. 6-8 Ekim olayları şehadet mektebinin tahsilini yeniden açmaktır. Vahiy ağacını yeşertmek için kanlarını hediye eden azizlerimizin destanıdır. Sen ey cennete talip olan kardeşim! Yasin gibi, Hüseyin gibi kanını şehadet ağacına feda etmeye hazır mısın? Siz ey analar, ey babalar bu davaya Hasanları, Riyadları, Turanları, Cumalileri yetiştirmeye, feda etmeye hazır mısınız? Bizler Hür Gençlik olarak, aziz şehidlerimizin bizlere miras bıraktığı dava bayrağını en ileriye taşımak, iyilikleri çoğaltıp kötülüklere set olmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğimize de sizlerin huzurunda şehidlerimize söz veriyoruz. Bu vahşetin üzerinden yüzyıl geçse de inşallah aziz şehidlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız ve davalarını nesilden nesile aktaracağız." şeklinde konuştu.

Gaziantep'te kurban eti dağıtırken katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi
Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş ise Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice şehit edilmelerinin Allah'ı gazaba getirdiğini söyledi.

"On binlerce yeni doğan çocuğa Yasin Börü'nün ismi verildi"

Yasin Börü'nün şehadeti sonrası anne ve babalar tarafından on binlerce çocuğa Yasin isminin konulduğuna dikkat çeken Göktaş, "Bu ümmet zaten Yasin ismini severdi ama yapılan araştırmalara göre Yasin'imizin şehadetinden sonra Müslümanlar on binlerce yeni doğan çocuğa özellikle Yasin Börü'nün ismini verdiler." dedi.

"8 yıldan bu yana PKK hayatının en büyük zilletini yaşadı"

"Bu yiğitlerin bu şekilde öldürülmeleri Allah'ı gazaba getirdi" diyen Göktaş Hoca, "Yasin Börü ve arkadaşlarının katliamından anladığımız o ki Rabbimizin çok büyük gazabına gitti. Rabbimizin öyle bir gazabına gittik ki bunlar diğer şehidlere benzemiyorlardı. Bu şehidlerimiz bir mübarek günde, onların akranları, 'bayramı nasıl çılgınca eğlence ile kutlayacağız' diye ceplerinde harçlıklarıyla eğlenceden eğlenceye koşarken Yasin Börü ve arkadaşları bu ümmetin garibanlarına, fakirlerine, evleri senede bir defa et görenlere et götürüyorlardı. Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca şehid edilmesi Allah-u Teala'nın çok büyük gazabına gitmiş olmalı ki bu katliamın üzerinden 8 yıl geçti. 8 yıldan bu yana PKK hayatının en büyük zilletini yaşadı." ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te kurban eti dağıtırken katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi
Konuşmaların ardından Özlem Ajans sanatçıları, Şehid Yasin Börü ve arkadaşları üzerine bestelenen ve şehadeti konu alan ezgiler seslendirdi.

Duygu dolu anların yaşandığı programda Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını konu alan tiyatro gösterimi de katılımcılardan büyük bir ilgi gördü.

Gaziantep'te kurban eti dağıtırken katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi
Salonun girişinde açılan sergiyi ziyaret eden ziyaretçilerin hafızalarında 6-8 Ekim 2014'teki vahşet yeniden canlandı. Tiyatro gösterimi esnasında birçok katılımcının gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Program, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karakurt'un yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA