Avrupa Yetim Eli su kuyularıyla yüzleri güldürdü

Avrupa Yetlim Eli, imkânsızlıklar nedeniyle temiz suya kavuşamayan Uganda’nın Kamuli şehrinin birçok köyünde su kuyularının temelini attı.

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığından dolayı da kitlesel hastalıklar ise giderek artıyor. Özellikle de Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor.

Afrika ülkelerinde yaşayan insanlar su kaynağı bulunmasına rağmen imkânsızlıklar nedeniyle temiz suya kavuşamamanın sıkıntısını yaşıyor. Afrika’da her yıl binlerce çocuk kirli sulardan ve çok sağlıksız koşullardan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle hayatını kaybediyor.

Avrupa Yetim Eli ise dünya üzerinde su sıkıntısı problemi yaşayan yüz binlerce insanın temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu açmak geliyor.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, gıda ve giyim, cami inşaatı, su kuyusu projeleri, sünnet organizasyonları gibi yardım çalışmaları kapsamında Uganda’da yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Avrupa Yetim Eli, Uganda’daki yardım çalışmalarının yanı sıra açtıkları su kuyuları ile yüzleri güldürdü. Susuzluk ve kuraklığın etkili olduğu Afrika'da su kuyuları açmaya devam eden Avrupa Yetim Eli, daha önceki açtığı su kuyularına yenilerini ekledi.

Uganda’nın en ücra şehirlerinde ve köylerinde yardım çalışmaları ile mağdurların yüzlerini güldüren Avrupa Yetim Eli, Uganda’nın Kamuli şehrinin birçok köyünde su kuyularının temelini attı. Türkiyeli ve Avrupa’daki hayırseverlerin bağışları ile Uganda’da su kuyuları temeli atan Avrupa Yetim Eli’nin birçok noktada temelini attığı su kuyularının başında heyecanla bekleyen Uganda halkının suya kavuşacakları sevinç görüntüleri ise duygulandırdı.

Uganda’da açtıkları ve temelini attıkları su kuyuları ile ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetlim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde farklı alanlarda gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yoksulluk ve kuraklığın etkilediği coğrafyalarda da açtığı su kuyularıyla bir damla suya hasret insanların yardımına koşmaya devam ettiklerini söyledi.

Dünyada 800 milyondan fazla insanın temiz suya erişim sorunu yaşadığına dikkat çeken Ateş, özellikle Afrika ülkelerinde su kuyuları açmaya öncelik verdiklerini belirtti.

Yaklaşık dört gündür burada çeşitli projeler yaptık. Afrika kıtasının olmazsa olmazlarından olan su kuyusu projelerimizi gerçekleştirdik. Bu köydeki mescidin önünde inşallah Anlı ve Yılmazer aileleri adına su kuyuları açılacak. Bu arsaları bağışlayan Yusuf Ademoğlu amcammıza teşekkür ediyoruz, Allah kendisinden razı olsun. Bu arsayı vakfetmiş. İnşallah mescit, su kuyusu açılacak. Hayırlı bir iş yapmış. Bu yokluğun içinde böyle yine hayırlı ve duyarlı insanlarımızın Allah-u Teala hayrını kendi dergah-ı izzetinde kabul eylesin." dedi.

Afrika’da bir damla suyun çok kıymetli olduğunu ve Afrika için temiz suyun temizlik, sağlık, açlıktan ve fakirlikten kurtulmak demek olduğunu belirten Ateş, "Avrupa Yetim Eli olarak Afrika'nın çeşitli ülkelerinde su kuyusu açma projelerimiz var. Neden su kuyusu açıyoruz? Çünkü Afrika'da temiz su olmazsa olmazdır. Normal su insanlara ölüm getiriyor. Bazı ülkelerde senelik kirli sudan dolayı ölenlerin sayısı yüzbinleri buluyor. Bundan dolayı Avrupa Yetim Eli olarak temiz su kuyusu açma çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ateş, "Çünkü burada su temizliktir, hayattır ve yaşamdır. Bu insanlar kilometrelerce ötelerden kirli göllerden hiç içilmeyecek suları getirip çocuklarına içiriyorlar. Burada bazı olaylara şahit olduk. Kirli sudan dolayı bazı çocukların göbeği şişmiş, bazı çocukların boğazı şişmiş ve bu çocukların durumunu sorduğumuzda kirli sudan kaynaklı olduğunu söylüyorlar. Buradan hayırseverlerimize sesleniyoruz ve temiz su kuyusu projemize destek vermelerini istiyoruz. Bu insanlara hayat olalım, yaşam olalım. Tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yusuf amcamıza çok teşekkür ediyoruz. Allah-u Teala hayırlarını kabul eylesin." temennisinde bulundu.

İLKHA