Avrupa Yetim Eli Ramazan Ayı’na hazır

Uluslararası Hayır kuruluşu Avrupa Yetim Eli, “Gelin Gönüller Yapalım” sloganıyla Ramazan Ayında da Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında hayır köprüsü olmak için çalışmalarını tamamladı.

Avrupa Yetim Eli Ramazan Ayı’na hazır
Avrupa Yetim Eli Ramazan Ayı’na hazır

“Ramazan’da Hayırlarınız Bereketlensin” diyerek Ramazan Ayı ile ilgili hayır kampanyalarının startını veren Avrupa Yetim Eli, Hayırseverleri Ramazan Ayı boyunca Afrika, Asya, Filistin, Balkan Ülkeleri, Yemen, Türkiye ve Arakanlı mazlumlarla buluşturmayı hedefliyor.

Yetim Eli’nden yapılan açıklama da; “Hayırseverlerin Ramazan Ayı boyunca yapacakları hayırların, Sadaka, Zekât ve Fitrelerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için her türlü hazırlığımızı yaptık.  Başta Arakan, Filistin ve Yemen olmak üzere birçok Afrika ve Asya ülkesinde şimdiye kadar olduğu gibi mübarek Ramazan Ayı’nda da yoğun olarak çalışmalarımız olacak.

Mağdurlara, ihtiyaç sahiplerine Gıda Paketi, Sıcak Yemek, İftar, Bayram Elbisesi gibi gereklilikleri ulaştırmak için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Ama bunları gerçekleştirmek için Hayırseverlerin desteklerine ihtiyacımız var” denilerek Hayırseverlerin Zekât, Sadaka, Fitrelerine onları en gerekli yerlere ulaştırmak için talip olduklarını ifade ettiler.

Zaman zaman bir gıda paketinin bile bir ailenin hayatını kurtarabilecek kadar önemli olduğunun belirtildiği açıklamada hayırseverler,  Dünyanın herhangi bir yerinde tanımadıkları bir aile için umut olma nimetinden pay almaya davet edildi.
Dünya’nın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’nin farklı noktalarında da hem yetim giydirme hem de gıda kolisi dağıtma faaliyetlerinde bulunacak olan Avrupa Yetim Eli, Avrupa Ülkelerinde geçerli olacak olan Fitre miktarlarını da açıkladı.

Fitre Miktarları:

Almanya, İtalya, Avusturya, Fransa gibi Euro bölgesi ülkelerde 10 Euro
İsviçre  :   20  Frank
Kanada :  15 Kanada Doları
İsveç  :      105 İsveç Kronu
Danimarka: 75 Danimarka Kronu

Ramazan Ayı’nın bir hayır ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Avrupa Yetim Eli yetkilileri, mağdur ve muhtaçlar arasında emin köprü olarak yılların tecrübesiyle hayırseverlerin hizmetinde olduklarını  belirtirken muhtaç ve mağdurlara hayırda bulunmanın İnsani ve İslami bir sorumluluk olduğu bir kez daha hatırlatıldı. (Habernas)