Avrupa Yetim Eli, deprem bölgelerinde yardımlarını sürdürüyor

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli depremin ilk anlarında başladığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Avrupa Yetim Eli, deprem bölgelerinde yardımlarını sürdürüyor

Yıkıcı depremde mağdur olan yüzbinlerce insanın yaralarını sarmak için harekete geçen yardım kuruluşları deprem bölgelerinde saha ve yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ilk anından itibaren özellikle yıkımın etkili olduğu bölgelerde yardım faaliyetleri için harekete geçen ve ‘seferberlik’ ilan eden Almanya Merkezli Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli’de başta Adıyaman, Kahramanmaraş ve Diyarbakır olmak üzere depremden etkilenen illerde çalışmalarını sürdürüyor.

Başta Umut Kervanı Vakfı, IHO Ebrar, Yetimler Vakfı gibi kardeş kuruluşlar ile koordineli bir şekilde sürdürülen çalışmalar neticesinde; Batman, Elazığ, İstanbul, Mersin gibi birçok bölgeden yardım tırları ve mobil araç hizmetleri bölgeye sevk edildi.

Gönüllü ekipleri ile depremzedeleri yalnız bırakmayan Avrupa Yetim Eli, soğuk havalarda dışarda kalmak zorunda kalan mağdur vatandaşlara sıcak yemek ikramlarını da aralıksız sürdürmeye çalışıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ihtiyaç malzemeleri de yine gönüllü ekipler tarafından deprem bölgesindeki vatandaşlara dağıtılmak için hazır hale getiriliyor.

Avrupa Yetim Eli yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’de depremden etkilenen kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için yardım seferberliği ilan ettik. Hep birlikte kardeşlerimizin yanında olma zamanı.Almanya, Fransa ve Belçika başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde bulunan temsilciliklerimizde yardım stantları kuruldu. Ayrıca www. avrupayetimeli.com internet sitemiz üzerinden de deprem bölgesi için bağış yapılabilir. Tüm hayırsever halkımızı bu zor günlerde, kardeşlerimize yardım elini uzatmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.