Almanya Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı

Alman hükümeti, Hizbullah’ın ülkedeki faaliyetlerini yasaklama kararı aldı. Hizbullah ile bağlantılı olduğu iddasıyla Berlin, Bremen, Münster ve Dortmund’daki dört cami ve derneğe baskın düzenledi.

Almanya Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkede Hizbullah’ın faaliyetlerini yasaklama kararı aldı. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Steve Alter, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanı Seehofer, Almanya’da Hizbullah’ın faaliyetlerini yasakladı” dedi. Polisin bu sabah birçok eyalette operasyonlar yürüttüğünü ifade eden sözcü, kriz zamanlarında da “hukuk devletinin hareket kabiliyetinin” olduğunu belirtti.

Dört kentte baskınlar

Bild gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanlığı, Hizbullah’ın "dünya genelinde çok sayıda saldırı” düzenlemesi ve "İsrail'in yok edilmesini” hedeflemesi nedeniyle yasak kararı aldı.

Polis, Hizbullah'a ait olmakla suçlanan dört cami ve derneğe bu sabah saatlerinde baskın düzenledi. Baskınların gerçekleştirildiği Berlin’de El-İrşad Camii, Bremen'de El-Mustafa Cemaati , Münster’de İmam Mehdi Merkezi ve Dortmund’da Lübnanlı Göçmenler Cemaati adlı derneklerin Hizbullah üyelerinin buluşma yerleri olduğu belirtiliyor. Güvenlik birimleri, Almanya’da Hizbullah üyelerinin sayısının bin 50 civarında olduğunu tahmin ediyor.

Hizbullah’ın askeri kanadı, 2013 yılında Avrupa Birliği tarafından yasaklanmıştı. ABD ve İşgalci İsrail de, uzun zamandan beri Almanya’ya Hizbullah’ı yasaklaması için baskı yapıyordu.

DW