Afganistan İslam Emirliği: BM'nin asılsız iddialarını 'şiddetle reddediyoruz'!

​Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyinin, "Afganistan'da yabancı grupların aktif olduğuna" yönelik iddiaları kınadı.

Afganistan İslam Emirliği: BM'nin asılsız iddialarını 'şiddetle reddediyoruz'!

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi İzleme Grubu'nun Afganistan'da yabancı grupların bulunduğunu ve aktif olduğunu belirten raporuna ilişkin yazılı açıklama yaptı

Açıklamada, söz konusun raporun tamamen asılsız olduğu vurgulanarak "şiddetle reddedildiği" belirtildi.

İddiaların aksine, İslam Emirliğinin yönetimi devralmasından bu yana Afganistan'ın, dünya ve bölge ülkelerine zararı engellediğine dikkat çekilen açıklamada, ayrıca son 9 aydır Emirliğin, ülkelerle güven ortamını oluşturmaya çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, "Afganistan İslam Emirliği taahhüdünü yineler ve hiç kimsenin Afgan topraklarını herhangi bir kimseye karşı kullanmasına izin vermeyeceğine dair güvence verir." denildi.

Açıklamada, "Ayrıca, bilinmeyen kaynaklardan gelen bilgilerin yanlış yorumlanmamasını ve mevcut Afganistan hükümetine, daimi temsilci aracılığıyla gerçekleri Güvenlik Konseyi'ne ve diğer ülkelere sunma hakkının verilmesini talep ediyoruz." çağrısında bulunuldu.