ABD'de korkunç facia: 9’u çocuk 19 ölü

ABD’nin New York kentinde 19 katlı bir apartmanda yangın çıktı. New York İtfaiye Teşkilatı yetkilisi, yangında 9’u çocuk 19 kişinin hayatını kaybettiğini bildirirken can kaybının artmasından endişe ediliyor.

ABD'de korkunç facia: 9’u çocuk 19 ölü

BD’nin New York kentinde bulunan Bronx bölgesinde 19 katlı bir apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 9’u çocuk toplam 19 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. New York İtfaiye Teşkilatı’ndan (FDNY) bir yetkili ile bir şehir yetkilisi tarafından doğrulanan can kaybının artmasından endişe ediliyor.

ABD’nin New York kentinde bulunan Bronx bölgesinde 19 katlı bir apartmanın 3’üncü katında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına New York İtfaiye Teşkilatı (FDNY) tarafından yaklaşık 200 itfaiyeci ile müdahale edildiği belirtildi.

New York İtfaiye Departmanı (FDNY) tarafından yapılan bilgilendirmede, 911 aramasından 3 dakika sonra olay yerine ulaşıldığı ve 200'den fazla itfaiyecinin söndürme faaliyetlerine katıldığı bildirildi.

New York İtfaiye Departmanı Komiseri Daniel Nigro düzenlediği basın toplantısında, yaralananların çoğunun yüksek katlı binanın yangın çıkan üçüncü katının üstündeki dairelerde bulunduğunu belirtti.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'da yaptığı açıklamada, "Bu, modern zamanlarda New York şehrinde tanık olduğumuz en kötü yangınlardan biri" ifadesini kullandı.