ABD basınına konuşan Hamas komutanı: "Tüm Filistin yanımızda"

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CBS'in görüştüğü Hamas komutanı, İşgalci İsrail'in Gazze'deki operasyonlarının Batı Şeria'da Hamas’a katılma taleplerini artırdığını söyledi.

ABD basınına konuşan Hamas komutanı: "Tüm Filistin yanımızda"

Gerçek kimliğini paylaşmayan ve kendisini Ebu Abed olarak tanıtan komutan, Hamas'a 9 yıl önce 16 yaşındayken katıldığını belirtti.

Bu 9 yılın yarısını İşgalci İsrail'in farklı hapishanelerinde geçirdiğini söyleyen Abed, Hamas Hareketine üye kazandırmak için faaliyetler yürüttüğünü ifade etti.

25 yaşındaki komutan, İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarının Batı Şeria'daki Filistinlilerden büyük tepki topladığını ve birçok kişinin Hamas'a katılmak istediğini söyleyerek "Tüm Filistin halkı Hamas'ın yanında" dedi. 

Hamas'ın operasyonlarda hiçbir sivili öldürmediğini belirten Abed, çatışmalarda Filistinli sivillerin öldürülmesinden pişmanlık duyup duymadığı sorulduğundaysa "Bu durumdan hoşnut değiliz fakat silahlı mücadele böyledir" ifadelerini kullandı.

Filistinlilerin yıllar boyunca işgal altında yaşadığını ve İşgalci İsrail'in kayıplarının bunun yanında bir anlam ifade etmediğini öne süren Abed, "Biz her gün ölüm görüyoruz. İşgalci İsrail'in kaç kaybı var? Bin ya da 2 bin. Bu hiçbir şey" dedi.

Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampında 9 Şubat'ta yapılan söyleşide Hamas komutanı, savaşın İşgalci İsrail'in tüm askeri operasyonlarını sonlandırmasıyla biteceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

Ancak Siyonist İsrailliler topraklarımızdan çıktığında ölümler ve acılar sona erecek. Ama burada kalmaya karar verirlerse biz de savaşmaya devam edeceğiz. Ben ölürsem yerime başkası geçecek.

Söyleşiyi yapan Amerikalı gazeteci Debora Patta, röportaj noktasına götürülürken farklı araçlara bindirildiğini ve Hamas üyesiyle bir binanın çatı katında konuştuklarını yazdı. 

Patta, röportaj boyunca saldırı tüfekli iki Hamas militanının Abed'in yanında durduğunu, bu kişilerden birinin sürekli aşağıdaki sokakları gözetlediğini belirtti.

Gazeteci, söyleşinin bir noktasında Abed'in "İşimiz bitti mi? Bölgede uçaklar var" diyerek röportajı durdurduğunu bildirdi.