AB, Yemen için yine endişeli!

Açlık ve salgın hastalıkların hergün daha tehlikeli boyutlara ulaştığı Yemen'de, son dönemlerde tekrar tırmanışa geçen çatışma ve saldırılar yaşanan insani krizi daha da derinleştirirken başta AB olmak üzere Batı ülkeleri durumu izlemekle yetinmeye devam ediyor. Avrupa Birliği son dönemde yaşanan olaylarla ilgili yine endişeli(!) olduklarını belirterek tarafları siyasi sürece katılmaya çağırdı. 

AB, Yemen için yine endişeli!

Avrupa Birliği (AB), Yemen'deki askeri tırmanışla ilgili endişesini dile getirerek, tarafları çatışmayı sona erdirmek için BM öncülüğünde siyasi sürece katılmaya çağırdı.

Yemen'deki AB Misyonu sosyal medya hesabından Yemen'deki taraflar arasında tırmanan askeri gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AB'nin Yemen'de sivil can kayıplarına ve altyapının tahrip olmasına yol açan tırmanıştan derin endişe duyduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Yemen'deki tüm taraflara, sivilleri korumaları, itidalli olmaları ve çatışmanın son bulması için BM öncülüğünde siyasi sürece katılmaları çağrısı yapıldı.

Yemen son dönemde, hükümet güçleri ile Husiler arasında ülkenin farklı bölgelerindeki cephelerde askeri tırmanışa sahne oluyor.

Yemen hükümetine destek veren Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri de son dönemde Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarını artırdı.