'6-8 Ekim saldırıları' soruşturmasında 91 gözaltı kararı

"6-8 Ekim saldırıları"nın mali yapılanmasında yer aldıkları belirlenen, aralarında HDP'li eski belediye başkanlarının da bulunduğu 91 şüpheliden 46'sı gözaltına alındı.

'6-8 Ekim saldırıları' soruşturmasında 91 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada "PKK/KCK silahlı terör örgütü adına ekonomik-mali alan yapılanmasına bağlı olarak örgüt adına mali kaynak temin ederek örgütsel faaliyette bulunduklarına dair deliller elde edilen 91 şüphelinin, Ankara merkezli 13 ilde gözaltına alınmalarına karar verildi." denildi.

Şüphelilerin, PKK/KCK'nın ekonomik yapılanmasında yer aldıkları, örgüt adına kara para akladıkları ve örgütün talimatlarıyla hareket ettikleri belirlendi. Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında, HDP'li eski Belediye Başkan vekilleri, eski Belediye Başkan Yardımcıları, eski Parti sayman ve yardımcıları ile eski Belediye Meclis üyeleri de bulunuyor. Ayrıca soruşturma kapsamındaki şüphelilerden, silahlı eğitim almış örgüt mensupları ve örgütsel faaliyetleri sonrası yurtdışına çıkan örgüt mensuplarının da bulunduğu aktarıldı.