Zorba İsrail rejimi Batı Şeria’da Filistinlileri tutuklamayı sürdürüyor

İşgalci İsrail askerleri bugün şafak vakti işgal altındaki Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerin de bulunduğu bazı Filistinlileri tutukladı.

Zorba İsrail rejimi Batı Şeria’da Filistinlileri tutuklamayı sürdürüyor

İşgal güçleri, Nablus kentinin doğusunda yer alan Salim beldesinde Dr. İyad Cabur’un evine baskın düzenleyip iki oğlunu tutukladı.

Dün akşam bir grup Yahudi yerleşimci Nablus'a bağlı Asira El-Kıbliya ve Madama beldelerinde saatlerce süren provokasyon eylemleri gerçekleştirdi.

Cenin’in güneyindeki Kefer Rai beldesinde özgürleştirilmiş iki eski esir işgal güçlerince tutuklandı.

Cenin'deki Filistinli Esirler Heyeti Müdürü Muntasır Semmur, işgal güçlerinin Bilal ve Besim Nebil Ziyab adlı özgürleştirilmiş eski esir kardeşleri tutukladığını aktardı.

Ayrıca Semmur, söz konusu iki kardeşin bir diğer kardeşi Azzam Ziyab'ın ise 2001 yılından beridir işgal hapishanelerinde esir tutulduğunu ve müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ifade etti.

Diğer yandan işgal altındaki Kudüs’ün Hızma beldesinde işgal güçleri ile Filistinli gençler arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada işgal güçleri ses bombası kullandı.

Hamas’ın Batı Şeria Basın Bürosu tarafından yayınlanan periyodik rapora göre, 2020 yılında işgal güçleri tarafından Filistinlilere yönelik gerçekleştirilen hak ihlali toplam 4439'u buldu.

Palinfo