Zalim rejimden kaçtılar YPG/PKK zulmüne yakalandılar

Suriye'de Baas rejiminin saldırılarından kaçarak sığındıkları Afrin ilçesinde YPG/PKK tarafından düzenlenen füze saldırısı nedeniyle 3 çocuğunu toprağa veren İdlibli Ulvan ailesi: "İdlib'den rejim yüzünden çıktık. Burada ise YPG'nin saldırısıyla çocuklarımız ve evimiz gitti."

Zalim rejimden kaçtılar YPG/PKK zulmüne yakalandılar

Baas rejiminin 3 yıl önce İdlib'in Maarratünuman ilçesine yoğunlaştırdığı saldırılar sonrası evlerini terk ederek Afrin'e sığınan Ulvan ailesi, burada da PKK/YPG zulmüne yakalandı.

Afrin'deki sivil yerleşim yerlerini hedef alan YPG/PKK, Ulvan ailesinin 3 çocuğunu katletti.  

YPG/PKK'nın varlığını sürdürdüğü Tel Rıfat bölgesinden Afrin'deki yerleşimlere 20 Ocak'ta füzeyle gerçekleştirdiği saldırıda Ulvan ailesinin evi de hedef aldı

Eve isabet eden füze, avluda oynayan 3 masum çocuğu katlederek ailesinden koparırken, 3 kişe de yaralandı.

Saldırıda, yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren ailenin evinde büyük hasar meydana geldi. 

"3 çocuğumuz katledildi"

YPG/PKK saldırısına tanıklık ettiği o zor anları güçlükle anlatan Mustafa Ulvan, şunları söyledi:

"3 yıldır Afrin'de yaşıyoruz. Saldırı, 20 Ocak günü ikindi vakti oldu. Oğlumla namaz kılarken birden ses duyduk. Koştuk (avluya) buraya geldik, çocuklar yerdeydi. Her yeri toz duman kaplamıştı. 8 yaşındaki kızım oracıkta ölmüştü. 1'i torunum olmak üzere 3 çocuğumuz öldü. Şu an bir kızım yaralı, Türkiye'de tedavi oldu."

Ulvan, evlerinin harabeye döndüğünü vurgulayarak "İdlib'den rejim yüzünden çıktık. Burada ise YPG'nin saldırısıyla çocuklarımız ve evimiz gitti. Burası güvenli bölge, neden böyle yapıyorlar? Allah'tan tek dileğim, bize bunları yaşatanlardan hesap sorulması" ifadesini kullandı.

"İnşallah bir daha böyle bir saldırı olmaz"

Saldırıda sağ kolundan ve bacaklarından yaralanan 11 yaşındaki Selam Unvan da "Saldırı sırasında kapıda bir anda gözlerim tozla doldu, uçtuğumu hissettim. Saldırı sesini de duymadım. Kardeşim geldi beni kaldırdı. Önce bir hastaneye, oradan da Türkiye'ye sevk ettiler" diye konuştu.

Türkiye'deki tedavisinin ardından Afrin'e dönen Selam, saldırıda çok korktuğunu belirterek "İnşallah bir daha böyle bir saldırı olmaz, ailem de zarar görmez." dedi.

YPG/PKK'nın, Tel Rıfat bölgesinden Afrin ilçesindeki yerleşimlere 20 Ocak'ta füzeyle saldırması sonucu en az 4 sivil ölmüş, 10 sivil yaralanmıştı.