Yokuş aşağı akıyor ömrüm(üz) / Hediye Yüceay

Son gününü yaşadığımız 2020 türlü felaketlerle tüm dünyanın canına okuyan ve her bir felaket için ayrı ayrı derin muhasebe, müzakere ve tefekkür yapılması gerekirken maalesef ve ne yazık ki Müslümanlarında içerisinde yer aldığı yeni yıl kutlama telaş ve çabaları yine medya da birinci sıralarda.

Yokuş aşağı akıyor ömrüm(üz) / Hediye Yüceay

Bitmeyen, eskimeyen başı ve sonu olmayan sonsuz kudret sahibine hamd olsun. Yeryüzüne gönderilen en kudretli sevgiliye selat ve selam olsun. Ebva da son sözler!. .Her başlayan biter, her gelen gider, her yeni eskir, her taze bayatlar, her güzel çirkinleşir, her yaşayan ölür Ezeli ve Ebedi olan sadece Allah’tır.(c.c) korkma Allah(c.c) seni zayi etmeyecektir.(Hz. Amine) Öpmeye koklamaya doyamadığı ciğerparesine  söylediği bu sözler de güzel özetliyor şu kandığımız , yandığımız fani dünyayı.

Sizleri bilmem yalnız ben henüz telaffuzuna alışamadan deyim yerindeyse su gibi akıp bitti şu son yıllar, son günlerini yaşadığımız ve son gününü belki de kimimizin göremeyeceği 2020 türlü felaketlerle tüm dünyanın canına okuyan ve her bir felaket için ayrı ayrı derin muhasebe, müzakere ve tefekkür  yapılması gerekirken maalesef ve ne yazık ki Müslümanlarında içerisinde yer aldığı yeni yıl kutlama telaş ve çabaları yine medya da birinci sıralarda. Yılbaşı, Noel, Yeni yıl konusunda 5N1K yapmayacağız bilen biliyor bilmeyen araştırsın, Müslüman yılbaşını kutlarsa kafir olur cehenneme gider de demiyoruz orası da işin fıkhi boyutu işin ehline sormak gerek.

Gelin biz kimler kutluyor kısmına bakalım sonrada işi vicdanlara ve izanlara bırakalım!.. Mesela ABD kutlar hem de Müslümanlar dünyanın çeşitli yerlerinde havai fişek gösterileri izlerken o Ortadoğu Müslümanlarının tepesine fosfor ve misket bombaları yağdırarak. Haa unutmadan Ebu Gureybte ki mazlumlar inim inim inletilir şafak sökene kadar içkili ve müzikli kutlamalar eşliğinde.(ABD’nin Bağdat işkence üssü bakınız) Afganistan’da ki Guantanamo’yu da sormayı unutmayın Google amcaya ABD’nin yerlerini, yurtlarını, maddi ve manevi tüm zenginliklerini gasp ettiği ve canlarından ve imanlarından başka kaybedecek bir şeyleri kalmayan mazlum müminler yatar o dipsiz, daracık, kapkaranlık hücrelerinde inanın sayfalar yetmez ABD’nin cürümlerini anlatmaya!..

İsrail kutlar mesela!.. O geceye özel saldırılar düzenler gasp ettiği coğrafyaya Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa!.. Ümmetin yetimi, öksüzü, kangren olmuş yarası, peygamberler mirasına neler yapıldığını anlatmaya kifayet edecek bir şey var mı? Saatler 12’yı vurduğunda ellerinde kadehlerle tepelerden izler Siyonistler Gazze’nin tepesine inen bombaları havai fişek niyetine! Çin kutlar mesela!.. şöyle bir tıklayın Doğu Türkistan Müslümanlarına yaşatılan zulümleri dayanabilecek bir kalbiniz varsa tabi.

Fransa kutlar mesela!.. Hani şu her fırsatta İslam’ın kutsallarına saldıran, nice İslam topraklarının kanını, iliğini sömüren asalak(!) Zenginliklerini sömürdükleri mazlum coğrafyalardan çalan Avrupa ve Batının bir çok ülkesini ekleyebiliriz bu listeye lakin bu örnekler meramımızı anlatmaya kafi sanırım. Noel ağacı ile poz veren Müslüman futbolculardan tutunda devlet başkanlarına varıncaya kadar, sözde tesettürlü bayanların Noel pozları içler acısı gerçekten.

Hani yaptıklarını savunmaları bir yana birde kutsal bir iyilik hareketiymiş gibi yansıtmaya çalışmaları ayrı bir trajedi. Efendim her taraf ışıl ışılmış , cıvıl  cıvılmış, çocuklar çok mutluymuş, herkes birbirine hediyeler alıyor kilise ve vakıflar yoksullara yemek yatak veriyormuş, neymiş sırf başka dine ait diye kabullenmiyor eleştiriyormuş şu Noel’e karşı olanlar. Bırakın başka yerleri Avrupa’nın en işlek yerlerinde soğuktan donan evsizleri görmüyormuş galiba bu yardım sever(!) kiliseler ve vakıflar. İnanmayan Google sorsun ABD ve Avrupa’da her gün kaç evsiz sokaklarda ölüyor hem de yerlisi ve millisi öyle yabancısı filan değil.

Şu an ikamet ettiğimiz şehirden bir örnek; Hannover, Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin başkentidir. Almanya’nın en kalabalık 13. Şehri Kuzey Almanya’nın 3. Şehridir, aynı zamanda Almanya’nın en büyük fuar kentidir(yılın belirli zamanlarında dünya devlerini ağırlar) ve işte bu şehrin en işlek noktası olan tren istasyonunda – 0 altı dondurucu soğuklarda buz kesen kaldırımlarda yatan onlarca evsiz ,alkolik, dilenci bulunur. Acaba diyorum şu iyilik hareketinin(!) öncüsü Noel babaları hiç uğramaz mı buralara? Halbuki binlercesi serseri mayın gibi dolaşıyor ortalıkta onlarda mı içiyor ne tövbe tövbe(!)

Amma ve lakin minareyi çalan kılıfı hazırlar deyiminde belirtildiği gibi ne derseniz deyin kırk dereden su getirir, kırk takla atar kutlar yine de kutlayanlar!. Ne yaparsak yapalım, nerde olursak olalım Rabbimiz şah damarımızdan bile yakın olan ve kalplerin özünü bilendir hakikatini unutmayalım!.. Safımızı belli etmek adına Allah’ın(c.c) boyasına boyanalım bizi gören İslam’ı hatırlasın. Oruç gibi ecri yalnızca Rabbimizin keremi ve cömertliği ile belirlediği ve bildiği bir ibadette bile ehli kitaba benzemekten kaçınmayı tavsiye eden bir Peygamberin ümmeti olma hakikatini unutmayalım!

Son sözler yine son Resulden olsun: Kim bir kavme benzerse onlardandır.(Ebu Davud, Libas,4/4031) Ey Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve canımızı Müslümanlarla(Müslüman olarak) al.(Araf 126) Selam ve dua ile.

Hediye Yüceay / Habernas