Yer yine ABD! 400 yıl ceza verdiler, 34 yıl cezaevinde yattı ama masum olduğu ortaya çıktı!

ABD’de 34 yıl önce işlenen bir silahlı soygun suçundan yargılanan ve 400 yıl hapis cezası alan 57 yaşındaki Sidney Holmes’un masum olduğu ortaya çıktı. 34 yıl sonra cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuşan adam, ailesinin yanına koştu.

Yer yine ABD! 400 yıl ceza verdiler, 34 yıl cezaevinde yattı ama masum olduğu ortaya çıktı!

Akıllara durgunluk veren olay ABD'nin Florida eyaletinde yaşandı. Bundan tam 34 yıl önce işlenen bir silahlı soygun girişiminin ardından tutuklanan Sidney Holmes, savcılar tarafından 400 yıl hapse mahkum edildi. 

Holmes, Kasım 2020'de Broward County eyalet savcılığının mahkumiyet inceleme birimiyle temasa geçerek yıllar öncesinde işlediği iddia edilen suçla ilgili masum olduğunu belirtmiş ve serbest bırakılma talebinde bulunmuştu. 

Silahlı soygun suçunda hapis cezası verilen Holmes'un 34 yıl sonra masum olduğu anlaşıldı. 

DAVA DOSYASI TOZLU RAFLARDAN TEKRAR ÇIKARILDI

Mahkemenin tozlu rafların arasından çıkardığı dosyada, 34 yıl boyunca parmaklıklar arkasında tutulan adamın masum olduğu tespit edildi. Mahkumiyet inceleme birimi, davayla ilgili son kararında "Broward eyalet savcılığı, dava bugün sunulsaydı Holmes'u suçlamazdı" şeklinde görüş bildirdi.

Eyalet Savcısı Harold Pryor, "Mahkumiyet İnceleme Birimi'ndeki (CRU) savcılar, Holmes'un nasıl bir şüpheli haline geldiği ve aleyhindeki başlıca delillerin güvenilmez görgü tanığı kimliği nedeniyle makul bir masumiyet iddiasına sahip olduğuna karar verdiler" dedi. Holmes'un soyguncuyla bağı olduğuna ilişkin hiçbir kanıt olmadığını da sözlerine ekledi. 

"UMUDUMU ASLA KAYBETMEDİM"

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra yakınlarıyla hasret gideren ve medyaya konuşan Holmes, “Umudumu asla kaybetmedim ve özgürce dolaşabileceğim günün geleceğini biliyordum” dedi. Holmes, özgür bir birey olarak annesine en son 34 yıl önce sarıldığını söyledi.