Yemen'de Ocak 2021'den beri mayınların patlaması sonucu 176 sivil öldü

Yemen'de 2021'in başından bu yana yere döşenen mayınların patlaması sonucu 176 sivilin öldüğü, 187'sinin yaralandığı bildirildi.

Yemen'de Ocak 2021'den beri mayınların patlaması sonucu 176 sivil öldü

Yemen Mayın Gözlemevi'nden "4 Nisan Dünya Mayın Bilincini Geliştirme Günü" münasebetiyle yayımlanan yazılı açıklamada, ülkede çatışan tarafların yerleşim bölgelerinde döşediği mayınlar sebebiyle yaşanan can kayıplarına dikkat çekildi.

Ocak 2021'den Nisan 2022'ye kadar ülke genelinde 25'i çocuk ve 9'u kadın olmak üzere toplam 176 sivilin yaşamını yitirdiğine işaret edilen açıklamada, 83'ü çocuk ve 12'i kadın toplam 187 kişinin de mayınların patlaması sonucu yaralandığı ifade edildi.

Yemen'de uzun yıllardan beri çatışan tarafların döşediği mayınlar sebebiyle geniş tarım alanlarının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

BM misyonundan Yemenli taraflara çağrı

Birleşmiş Milletler Hudeyde Anlaşmasını Destekleme Misyonu (UNMHA) da 4 Nisan Dünya Mayın Bilincini Geliştirme Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Yemen'de çatışan taraflara mayınları imha etme çabalarının hızlandırılması çağrısının yapıldığı açıklamada, mayın ve patlayıcıların her yıl Hudeyde vilayetinde onlarca kişinin hayatına mal olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde vilayetini mayınlardan arındırmak için Yemenli taraflarla çalışmaların sürdürüleceği kaydedildi.