Yardım kuruluşları afet bölgesinde canla başla çalışıyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan yerel ve uluslararası yardım kuruluşları depremzedelerin yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor.

Yardım kuruluşları afet bölgesinde canla başla çalışıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından harekete geçen STK'ler, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde depremden etkilenen 10 ilde çalışmalarını sürdürüyor.

Afetzedelere yardım eli uzatmak için ilk günden itibaren organize olarak çalışmalarına başlayan STK personeli ve gönüllüleri, hem merkezlerinde yürüttükleri faaliyetlerle yardımları toplayarak bölgelere ulaştırıyor hem de enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Gönüllüler, afet bölgesinde iş kolları ve eğitimlerine göre enkaz kaldırma, sağlık, beslenme ve barınmaya yönelik alanlarda görev alıyor.

Yıkımların yaşandığı bölgelere Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR başta olmak üzere bir çok yardım kuruluşu afetzedelere yardım ulaştırdı.

UMUT KERVANI VAKFI AFET BÖLGESİNDE

Depremin yaşandığı andan itibaren bölgeye hareket eden Umut Kervanı, yıkımın gerçekleştiği tüm illerde yardım çalışmalarını canla başla sürdürmeye devam ediyor. Kurtarma faaliyetlerinden, sıcak yemek dağıtımına, ilaçtan barınmaya, temel gıda ihtiyaçların karşılanmasına kadar her alanda gece gündüz durmadan çalışmalarına devam ediyor.

IHO EBRAR VE AVRUPA YETİM ELİ YARDIM BÖLGESİNDE

Avrupa merkezli insani yardım kuruluşlarından Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR deprem bölgesinde hem insani yardım yapıyor hem de ekiplere arama kurtarma çalışmalarında destek oluyor. Uluslararası yardım derneği IHO Ebrar ve ile Avrupa Yetim Eli depremin yaşandığı tüm illerde depremzedelere günlük sıcak yemek ikramında bulunuyor.

AVRUPA YETİM ELİNDEN KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREMZEDELERE SICAK YEMEK İKRAMI

Kahramanmaraş'ta 3 yerde üye ve gönülleriyle birlikte çalışmalarına devam eden Avrupa Yetim Eli, enkaz altındaki yakınlarından haber bekleyen depremzedelere sıcak yemek dağıttı.   Yapılan yardımlar ile ilgili bilgi veren Avrupa Yetimeli Derneği Frankfurt Temsilcisi Nejdet Demireli, günlük 5 bin kişiye sıcak yemek verdiklerini belirtti.

BATMAN'DAN DEPREM BÖLGELERİNE ODUN VE KÖMÜR GÖNDERİLİYOR

Batman Umut Kervanı, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR'ın depremzedelere yönelik yardım faaliyetleri tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Yaptıkları yardım faaliyetine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Işık, bugün bir tır odun ve kömürü, yarın da bir tır kömürü deprem bölgelerine göndereceklerini söyledi.

AVRUPA YETİM ELİ SURİYE'DE

Avrupa Yetim Eli'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Türkiye'de yıkımın yaşandığı bölgelerde ilk günden beri 4 kurum olarak yardım çalışmalarını yürütüyoruz. Aynı zamanda Suriye'de de ciddi yıkım ve ölümler gerçekleşti. Oradaki depremzedeleri de unutmayarak çeşitli yardımlarda bulunduk." ifadeleri kullanıldı.

YETİMLER VAKFI TÜM DEPREM İLLERİNDE

Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden Yetimler Vakfı, deprem bölgelerine insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Yetimler Vakfı, depremin etkilediği illerden biri olan Diyarbakır'da, depremin yaşandığı ilk günden itibaren birçok bölgede camilere ve yas evlerine sığınan depremzedelere sıcak yemek, çorba, çay ve sıcak süt dağıtımına devam ediyor.

TDV 10 BİN KİŞİLİK YEMEK DAĞITIMI YAPIYOR

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay'da ilk yardım çalışmalarına destek veren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), depremzedelere ve arama kurtarma ekiplerine günde üç öğün sıcak yemek imkanı sağlıyor.

Şehrin birçok noktasında mobil mutfak ve çadırlar kuran TDV ekipleri, pişirdikleri çay, çorba, kahvaltılık ve sıcak yemekleri depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırıyor.

Cenazelerin kefenleme, namazlarını kıldırma, taşıma ve defin işlemlerini yapan TDV ekipleri, zorunluluk halini gözeterek naaşları teyemmüm yoluyla yıkıyor.

TDV, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde mobil mutfak aracılığıyla günlük 10 bin kişilik yemek dağıtımı yapıyor.

İNSAN VAKFI, 2 BİN KİŞİLİK EKİPLE DEPREMZEDELERE YARDIM ULAŞTIRIYOR

İnsan Vakfı, 50 tır insani yardım malzemesi götürdüğü Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye'de 2 bin kişilik ekiple bölgede destek faaliyetleri yürütüyor.

SADAKATAŞI, BÖLGEYE 34 TIR İNSANİ YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRDI

Sadakataşı Derneği, şu ana kadar bölgeye gıda, su, kışlık kıyafetler, jeneratör, bot, mont, battaniye, hijyen malzemeleri ve çocuk paketinden oluşan 34 tır insani yardım malzemesini ulaştırırken 126 personel ve gönüllü ile arama kurtarma ve yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

İHH 3 BİN 359 KİŞİLİK EKİBİYLE DEPREM BÖLGESİNDE

Toplam 3 bin 359 kişilik ekibiyle deprem bölgesinde bulunan İHH'nin arama kurtarma ekipleri, depremin ilk gününden bu yana yüzlerce kişiyi enkazdan kurtardı.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Yönetim Kurulu üyeleri ve 184 koordinasyon görevlisi de vakfın illerdeki çalışmalarını koordine etmek üzere bölgede bulunuyor.