Yahya Sinwar roman yazma yarışması Umman’da yapıldı: Mazlumun sesi olalım

Umman’ın başkenti Muskat’ta düzenlenen Yahya Sinwar Roman Yazma Yarışması sona erdi. Arap ve İslam ülkelerinden 30’dan fazla yazar katıldı. Yarışma, şehit komutan Sinwar’ın anısını yaşatmayı ve Filistin direnişine edebi bir destek sağlamayı amaçlıyor. Gazze’deki zorluklara dikkat çekilen törende, zulüm zamanında mazlumun sesi olmanın önemi vurgulandı. Yarışmada Yemenli Amin El Şami birinci oldu.

Yahya Sinwar roman yazma yarışması Umman’da yapıldı: Mazlumun sesi olalım

Şehit Komutan Yahya Sinwar hakkında düzenlenen roman yazma yarışması, Umman’ın başkenti Muskat’ta sona erdi. Yarışma, Sultan Kabus Üniversitesi’nden Doçent Hamud bin Hımis En-Nüfeli tarafından, Filistin Küresel Edebiyat Ödülleri Sekreterliği iş birliğiyle; seçkin edebi, medya, yazar ve roman ile direniş sanatına ilgi duyan katılımcıların katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin tilavetiyle başladı. Organizasyon sorumlusu Hamud En-Nüfeli, yarışmanın sadece edebi bir etkinlik olmadığını; şehit Sinwar’ın anısını kuşaklar boyunca yaşatmayı ve onun Filistin direnişindeki liderlik rolünü öne çıkarmayı amaçlayan bir bilinçlendirme projesi olduğunu vurguladı.

En-Nüfeli, yarışmanın Kasım 2024’te başladığını, Arap ve İslam ülkelerinden 30’dan fazla katılımcının yer aldığını; 13 romanın finale kaldığını ve bu eserlerin yakında Arap dünyasında ve diğer ülkelerde dağıtılacağını belirtti. Yarışmanın amacının, direniş cephesini edebiyat ve roman yoluyla destekleyerek Senvar’ın özgürlük simgesi olarak kalmasını sağlamak ve mücadelesinin özgürlük inananları için ilham kaynağı olmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Zulüm Zamanında Mazlumun Sesi Olmak

Filistin Küresel Edebiyat Ödülleri Sekreterliği temsilcisi Ali Afzali, Gazze’de yaşanan su ve gıda sıkıntısına dikkat çekerek, “Gazze aç ama onurlu bir direniş sergiliyor. Kalpten başka silahı, imandan başka kalkanı yok. Zulüm çağında mazlumun sesi ve adaletin bayrağı olmak şereftir” dedi.

Ödül Töreni ve Kazananlar

Törenin sonunda, Yahya Sinwar Roman Yazma Yarışması’na gönderilen en iyi eserler, Filistin Küresel Edebiyat Ödülleri jüri başkanının katılımıyla açıklandı:

  •  
    1. Ödül: Amin El Şami (Yemen) — Plaket ve 1500 Dolar
  •  
    1. Ödül: İslam El Eser (Fas) — Plaket ve 500 Dolar
  •  
    1. Ödül: Raya bint Muhammed bin Ali El-Hafiriye (Umman) — Plaket ve 500 Dolar
  •  
    1. Ödül: Thuraya bint Hamad bin Salih Al Salmi (Umman) — Plaket ve 500 Dolar
  •  
    1. Ödül: Belkıs bint Cemal El-Ketiri (Yemen) — Plaket ve 500 Dolar