Ürdünlüler, İşgalci İsrail'in Büyükelçiliğinin kapatılması için yürüyüşe geçti

Ürdün'de binlerce kişi, Gazze Şeridi ile dayanışma göstermek ve İşgalci İsrail'in Büyükelçiliğinin kapanması talebiyle gösteri düzenledi.

Ürdünlüler, İşgalci İsrail'in Büyükelçiliğinin kapatılması için yürüyüşe geçti

Binlerce Ürdünlü başkent Amman'da İşgalci İsrail'in Amman Büyükelçiliği'ne birkaç yüz metre uzaklıktaki Rabiye bölgesinde bulunan El-Kaluti Camisi önünde toplandı.

Filistin halkıyla dayanışma sloganları atan göstericiler, İşgalci İsrail'in Amman Büyükelçiliğinin kapatılması talebinde bulundu.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, üzerinde Gazze halkına destek ifadeleri ve "Direniş tercihimizdir" yazılı dövizler taşıdı.

Ürdün, 1 Kasım 2023'te İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırıları nedeniyle Tel Aviv Büyükelçisini geri çağırmış, protestolar sonrası ülkesine giden İşgalci İsrail'in Amman Büyükelçisinin dönmesine de izin vermeyeceğini duyurmuştu.

İşgalci İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini de engelleyerek halkı açlığa mahkum ettiği 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.