Umut Kervanı'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Yarın idrak edilecek olan "Ramazan Bayramı" münasebetiyle bir video mesaj yayımlayan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Ramazan boyunca yaptıkları yardım çalışmalarına değinerek, bayramın ümmet için hayır, bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Umut Kervanı'ndan Ramazan Bayramı mesajı

Yaptıkları yardım çalışmaları ile özellikle Gazze'de, genelde ise dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşarak Ramazan ayını rahat geçirmeleri adına faaliyet yürüttüklerini kaydeden Kurtaran, bu kapsamda yüzbinlerce kişiye ulaşarak yaralarına merhem olmaya gayret ettiklerini vurguladı.

Ramazan'da dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşıldı

Vakıf olarak dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiklerini belirten Kurtaran, "Rahmet ayı olan Ramazan ayına girmeden önce Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimiz başta olmak üzere, dünyanın mazlum coğrafyalarındaki kardeşlerimize, ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, projelerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. Bu bağlamda özellikle gıda yardımları başta olmak üzere, Gazze'de yaşanan açlıktan dolayı kardeşlerimizin Ramazan ayını rahat geçirebilmeleri için hem iftar hem de sahur programları düzenleyerek yüzbinlerce kardeşimize bir ay boyunca hep iftar ve sahur vererek yaralarına merhem olmaya çalıştık. Bununla birlikte yalnızca Gazze ve Filistin'de değil Afganistan, Yemen, Bangladeş, Suriye ve Afrika'nın farklı ülkelerindeki kardeşlerimize de ulaşmaya çalıştık. Onlarla beraber Ramazan ayını idrak edip ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Rabbim bize dolu dolu bir Ramazan ayı nasip etti. Bizler de Umut Kervanı üyeleri, gönüllüleri ve hayırseverler ile beraber bu hizmette bulunarak kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalıştık." dedi.

Gazze'nin özgürlüğüne kavuşması temenni edildi

Kurtaran, "Artık Ramazan ayının sonuna geldik. Peygamber efendimizin deyimiyle; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olunan bir ayı geride bıraktık. İnşallah akıbetimiz bayram olur. Rabbimizin huzurunda onun engin rahmetine ulaşarak bayram gibi bir akıbetimiz olur. Bu vesile ile tüm İslam ümmetinin, özellikle Gazze'deki kardeşlerimizin özgürlüklerine kavuşmasını Rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah bu bayram tüm dünya mazlumlarına hayır, bereket, güven ve huzur ortamı getirir." diye konuştu. (İLKHA)