Ukrayna, Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerini kesti

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıyan Kuzey Kore ile diplomatik ilişkileri kestiklerini duyurdu.

Ukrayna, Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerini kesti

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Kuzey Kore'nin DHC'nin bağımsızlığını tanıdığını açıklamıştı. Telegram hesabından açıklama yapan Puşilin, "Kuzey Kore, bugün DHC'yi tanıdı. DHC'nin uluslararası statüsü ve devleti güçlenmeye devam ediyor. Bu, diplomasimizin kazandığı bir zafer daha" ifadelerini kullandı.

Puşilin, "Bu siyasi karar, ekonomik alandaki ilişkilerin daha da geliştirilmesinin temeli olacak. İkili ortaklık, ülkelerimizdeki işletmeler için ticaret coğrafyasını genişletecek. Etkin ve verimli bir işbirliğinin bizi beklediğine eminim" değerlendirmesini yaptı.

Kuzey Kore'nin Moskova Büyükelçiliği, Pyongyang'ın hem DHC hem de Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni (LHC) tanıdığını ifade etti.

Elçilik, DHC ve LHC'nin tanınmasına ilişkin notanın Pyongyang'da Rusya'nın Kuzey Kore büyükelçisine verildiğini belirtti.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Kuzey Kore'nin kararına karşı Twitter hesabından paylaşım yaptı. Nikolenko, "Ukrayna bugün itibariyle Kuzey Kore ile diplomatik ilişkileri kesiyor" dedi.