Uganda'da iki ayrı yangın: 5 çocuk öldü

2 ilkokulun yatakhanelerinde çıkan yangında 6 ila 7 yaşlarındaki 5 öğrencinin hayatını kaybettiği aktarıldı. 3 öğrencinin de ciddi şekilde yaralandığını belirtti.

Uganda'da iki ayrı yangın: 5 çocuk öldü

Kovid-19 salgını nedeniyle Mart 2020'den bu yana ara verilen eğitim-öğretim'in geçen hafta yeniden başladığı ülkede başkent Kampala'da bulunan New Crest İlkokulu ve Kyotera bölgesinde bulunan St John’s İlkokulu'nun yatakhanelerinde yangın dehşeti yaşandı.

Yaşanan yangın ile ilgili Uganda polisinin yaptığı açıklamada, gece saatlerinde başkent Kampala'daki New Crest İlkokulu'nun kızlar yatakhanesinde çıkan yangında 4 öğrencinin hayatını kaybettiği, 3 öğrencinin ciddi şekilde yaralandığını belirtti.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, yerel sakinlerin yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalışırken durumu polise bildirmekte geciktiği ifade edildi.

Kampala'daki yangın facisaı yaşanırken, aynı saatlerde ülkenin Kyotera bölgesinde bulunan St John’s İlkokulu'nun yatakhanesinde de yangın çıktığını ve bir öğrencinin de burada can verdiğini duyurdu.

Hayatını kaybeden öğrencilerin 6 ila 7 yaşlarında oldukları belirtildi.