Teravih namazı sırasında camiye ateş açıldı

Londra’nın Kuzey doğu bölgesindeki bir camide, silahlı bir adamın yüzü maskeli bir şekilde camiye girmeye çalıştığı iddia edildi.

Teravih namazı sırasında camiye ateş açıldı

Londra'nın Ilford bölgesindeki Seven Kings camisinde Müslümanların teravih namazı için toplandıkları bir esnada camide yüzü maskeli bir adamın görüldüğü ve cemaatten bazı kimselerin “adamın silahı var” diye cami içerisinde bağırdıkları ifade edildi. Bağrışmaların ardından cami dışında bir kovalamacanın başladığı ve şüpheli şahıs dışarı kaçtıktan sonra bir el silah sesinin duyulduğu ifade edildi.

Caminin imamı Müftü Süheyl şunları ifade etti. “Teravih namazı sırasında camimizin hemen dışında silahlı bir adam görülmüştür. Cemaatten bazı kardeşlerimizin durumu fark etmeleri üzerine caminin dışında bir kovalamaca başlamış, hemen ardından da bir adet silah sesi duyulmuştur. Hamdolsun ki herhangi bir mal veya can kaybımız yaşanmamıştır”.

Saldırıda kimse yaralanmazken, camideki bazı Müslümanların silahlı saldırganı caminin dışında kovaladıkları belirtildi. Polis sözcüsü 9 Mayıs akşamı yerel saat 22.45 itibari ile kendilerine bir ihbarda bulunulduğunu belirtirken şunları ifade etti. “Silahlı bir adam camiye girmeye çalışması üzerine cami içerisinde bir kargaşa meydana gelmiş ve ardından bir el silah sesi duyulmuştur. Bunun üzerine olay yerine intikal eden polis ekiplerimizce balistik incelemelerde bulunulmuştur.”
Ayrıca polis sözcüsü caminin bir süreliğine polis memurları tarafından da korunacağını ifade etti.

Cami cemaatinden Abu Chowdhury (28) de şunları ifade etti. “Saldırganın bulunduğu yerden biraz uzaktaydım ama sesleri duyabiliyordum. Cami cemaatinden birleri saldırgana maskeni çıkar diye bağırıyorlardı. Bunun üzerine üç dört Müslüman cami içerisinde koşuşturmaya başladı ardından da silah sesi duyuldu. O esnada ne yapacağıma karar veremedim. Namazımı bozmayı düşündüm, çünkü eğer kaçmasam vurulacağımı düşündüm.”

Saldırı mübarek ramazan ayında ve teravih namazı esnasında gerçekleşmesi paniğe yol açarken, cami cemaati tarafından saldırı, Yeni Zelanda’daki Chirtschurch cami saldırısın kötü bir kopyası olarak değerlendirildi.

Ali Titiz-Habernas Çeviri