Suudi Arabistan'ın ilk kez Filistin'e büyükelçi ataması İşgalci İsrail'i rahatsız etti

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Suudi Arabistan'ın ilk kez Filistin'e büyükelçi ataması üzerine, 'hiçbir ülkenin Filistin yönetimi nezdinde Kudüs'te diplomatik temsilcilik açmasına izin vermeyeceklerini' söyledi.

Suudi Arabistan'ın ilk kez Filistin'e büyükelçi ataması İşgalci İsrail'i rahatsız etti

İşgalci İsrail'in "Maariv" gazetesine bağlı bir radyoya konuşan Cohen, Suudi Arabistan'ın Filistin'e ilk kez büyükelçi atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cohen, "Onlar (Suudi Arabistan) bizimle koordineli hareket etmediler, buna ihtiyaçları da yok. Kudüs'te Filistinliler için şu veya bu şekilde fiili olarak bir diplomatik temsilcilik açılmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Suudi Arabistan'ın Filistin'e diplomatik temsilci atamasının, Riyad ile Tel Aviv arasındaki normalleşme görüşmelerinde kaydedilen ilerleme sonrası Filistinlilere verilen "sizi unutmadık" mesajı olduğunu savundu.

Suudi Arabistanlı büyükelçi, aynı zamanda 'Kudüs Başkonsolosu' olarak görev yapacak

Suudi Arabistan'ın Filistin'e atadığı ilk büyükelçi Nayif bin Bender es-Sudeyri, dün, güven mektubunu Ürdün'ün başkenti Amman'daki Filistin Büyükelçiliği'nde Filistin Devlet Başkanı Diplomasi Müsteşarı Mecdi el-Halidi'ye teslim etmişti.

Suudi Arabistan'ın Filistin'e atadığı ilk büyükelçi Sudeyri'nin, tam yetkili olağanüstü büyükelçi ve mukim olmayan Kudüs Başkonsolosu olarak görev yapacağı duyurulmuştu.