Süleymani ve El-Mühendis'in suikast yıldönümünde ABD karşıtı dev protesto

General Kasım Süleymani ve El-Mühendis'in suikast yıldönümünde Irak'ta on binlerce kişi ABD'yi protesto etti

Süleymani ve El-Mühendis'in suikast yıldönümünde ABD karşıtı dev protesto

Geçen yıl 3 Ocak'ta ABD'nin düzenlediği saldırı sonucu katledilen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Iraklı Ebu Mehdi el-Mühendis'in suikastın yıl dönümü dolayısıyla, saldırının gerçekleştiği Irak'ın başkenti Bağdat'taki Uluslararası havalimanı yakınlarında anma töreni düzenlendi.

Haşdi Şabi güçlerinin çağrısıyla Tahrir meydanında toplanan onbinlerce kişi ise Amerika karşıtı sloganlar attı.

Irak'ta güvenlik alarmı verildi

Irak'ta başkent Bağdat başta olmak üzere ülke genelinde gösteri çağrıları ve olası füze saldırılarına karşı güvenlik alarmı verildi.

Bağdat yönetimi, Süleymani suikastının yıl dönümünde başkentteki Yeşil Bölge veya ABD üslerinin bulunduğu diğer kentlerde olası füze saldırılarından endişe ediyor.

Irak Polisinden Yüzbaşı Ahmed Halef yaptığı açıklamada, "Bağdat'ta güvenlik durumu gergin. Başkentte Yeşil Bölgeyi hedef alacak herhangi bir füze saldırısı girişimi ihtimaline karşı güvenlik güçleri konuşlandırılıyor." dedi.

Halef, silahlı grupların Yeşil Bölge'ye veya ABD askeri güçlerine saldırma niyetinde olmadığına dair güvencelere rağmen bu önlemlerin alındığına dikkati çekti.

Irak Hizbullahı: Bugün şer elçiliğine girmeyeceğiz, hükümeti de devirmeyeceğiz. Hala vaktimiz var

Irak'taki Ketaib-i Hizbullah, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine girme niyetinde olmadıklarını duyurdu.

Ketaib-i Hizbullah Genel Sekreteri Ebu Huseyin el-Humeydavi, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün şer elçiliğine (ABD Büyükelçiliği) girmeyeceğiz. Hükümeti de devirmeyeceğiz. Hala vaktimiz var. Silahımız (Güçlerimiz), tarih boyunca tüm askeri kurumlar ve ordulardan daha düzenli ve kontrollüydü. Bu silah, her daim elimizde kalacak ve kimsenin bu silaha müdahale etmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ajanslar