Sosyal medyada Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıl dönümü münasebetiyle hashtag çalışması başlatıldı

Uluslararası Ahmed Yasin Kurumu, Şehid Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıl dönümü münasebetiyle sosyal medyada geniş katılımlı bir kampanya başlattı.

Sosyal medyada Şeyh Ahmed Yasin'in şehadet yıl dönümü münasebetiyle hashtag çalışması başlatıldı

Filistin direnişinin önderlerinden ve İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetinin 18. yıl dönümü münasebetiyle, dün akşamdan itibaren sosyal medyada Yasin18 (#الياسين_18) başlığıyla Arapça olarak oluşturulan hashtag üzerinden, geniş çaplı bir mesaj ve farkındalık kampanyası başlatıldı.

Uluslararası Ahmed Yasin Kurumu'nun başlattığı sosyal medya kampanyası, dün akşam Şeyh Ahmed Yasin'in Gazze'nin Sabra Mahallesi'ndeki evinden başlatıldı.

Burada "Ahmed Yasin Günleri... Anma ve Anılar" isimli bir faaliyet gerçekleştirildi.

Sosyal medyadan kampanyaya destek verenler de Ahmed Yasin'in kalıcı söylemlerinden ifadelerle ve onun cihad yolunda sergilediği duruşlardan, işgale karşı verdiği mücadeleden söz eden bilgilerle katkıda bulundular.

Şeyh Ahmed Yasin 22 Mart 2004 tarihinde, itikafa girmiş olduğu bir camide sabah namazını kıldıktan sonra dışarı çıktığı sırada, siyonist işgal güçlerinin füzelerine hedef olarak, aralarında Hamas kurucularından Dr. İbrahim El-Yazuri'nin oğlunun da bulunduğu yedi kişiyle birlikte şehit edilmişti.