Siyonist rejimden itiraf: HAMAS bize karşı zafer kazanıyor

Siyonist işgal rejimi ve korumasındaki Yahudi gasıpların son dönemlerde Mescid-i Aksa'yı işgal girişimi ve Filistinlilere yönelik artan saldırılarına karşılık direniş gruplarının öncülüğünde Filistin halkının gösterdiği direniş ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya yönelik yapılan eylemler, işgal rejiminde tedirginliği artırırken, son yaşananların HAMAS'ın bir zaferi olduğu belirtiliyor.

Siyonist rejimden itiraf: HAMAS bize karşı zafer kazanıyor

Mescid-i Aksa’da Yahudi gasıpların ve işgal rejiminin baskınlarına karşı direniş gruplarının öncülüğünde tertip edilen ve Filistin halkının yoğun katılım gösterdiği protestolar karşısında aciz kalan siyonist işgal rejiminde tedirginlik baş göstermeye başladı.

İşgal rejimi sözde askeri ve güvenlik çevrelerinde, İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ın, işgalcilerle mücadelede elde ettiği yeni başarılardan duyulan rahatsızlık dile getiriliyor.

HAMAS’ın yeni bir caydırıcılık politikası inşa ettiğine dikkat çeken işgalciler, hareketin kendisini Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın ve Cenin Kampı’nın savunucusu olarak takdim etmesinden endişe duyuyor.

HAMAS’ın Gazze Şeridi sınırına yakın yerleşkelerde yaşayan işgalcileri adeta rehin aldığını ve hâlihazırdaki ilk görevinin Mescid-i Aksa’yı korumak olduğunu kaydeden işgalciler, işgal rejiminin Kudüs’te yaptığı her provokasyonda Hamas’ın sınıra yakın işgal yerleşkelerine füze yağdırdığını ve bunun devam edeceğini belirtiyor.

İşgal rejimi sözde askeri istihbaratında görev yapan eski subaylardan Yoni Ben-Menachem, konuyla ilgili yazdığı makaleda israil’in yarasını sarmaya çalıştığını fakat Hamas’ın zaferini kutladığını ifade etti.

HAMAS’ın zaferinin, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’ndan bu yana israil’e karşı mücadelede Kudüs-Gazze hattında inşa ettiği yeni caydırıcılık politikasına dayandığını belirten Ben-Menachem, son haftalarda yaşananların bu dengeyi daha da güçlendirdiğini söyledi.

HAMAS’ın birçok başarı elde ettiğini dile getiren Ben-Menachem, o başarıların ilkinin israil’in, Ürdün’ün ve Filistin Yönetimi’nin ayaklarını Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmak olduğunu ve Kudüslülerin Mescid-i Aksa’da Hamas bayrakları açtıklarını bildirdi.