Siyonist Bakan'dan Gazze'de insani yardım bekleyen sivilleri katleden askerlere "tam destek"

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Siyonist Ben-Gvir, Gazze Şeridi'nde insani yardım almak için bekleyen Filistinlilere ateş açarak 112 kişiyi öldüren İşgalci İsrail askerlerine desteğini açıkladı ve onları "kahramanlar" olarak nitelendirdi.

Siyonist Bakan'dan Gazze'de insani yardım bekleyen sivilleri katleden askerlere "tam destek"

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Siyonist Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Gazze'de görev yapan ve kendilerine zarar vermeye çalışan Gazzeli güruha karşı mükemmel bir davranış sergileyen kahraman askerlerimize tam destek verilmelidir." ifadesini kullandı.

Gazze Şeridi'ne insani yardım girişinin durdurulması çağrısında bulunan Ben-Gvir, "İsrailli esirler Gazze'de standartların altında tutulurken Gazze'ye insani yardım göndermenin sadece delilik olmadığını aynı zamanda İsrail askerlerini de tehlikeye attığını" iddia etti.

Ben-Gvir, "İsrail askerlerine zarar verdiğini ve Hamas'a oksijen sağladığını" savunduğu yardım transferinin durdurulması gerektiğini ileri sürdü.

İşgalci İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze kentinin güneyinde, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerindeki Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri bombalayarak ve ateş açarak hedef almış, saldırıda 112 Filistinli şehid edilmiş ve 760 Filistinli yaralanmıştı.