Şeyh Salah yeniden zindanda

Şeyh Raid Salah, hakkındaki hapis cezasına yapılan itirazın Siyonist İsrail mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine bu sabah 17 aylık fiili hapis cezasını çekmek üzere Siyonist İsrail makamlarına teslim oldu.

Şeyh Salah yeniden zindanda

Hayfa yakınlarındaki Celme Hapishanesi idaresine teslim olan Şeyh Salah’ı yüzlerce seveni uğurladı.

Şeyh Salah’ın savunma heyetinden yapılan yazılı açıklamada, Kudüs ve Mescid-i Aksa savunması nedeniyle Şeyh Salah’ın yaklaşık 40 yıldır Siyonist İsrail makamları tarafından sistematik bir şekilde takibat altında tutulduğu vurgulandı.

Açıklamada, Şeyh Salah’ın “zalim siyonist rejim” tarafından siyasi, dini ve fikri olarak baskı ve kovuşturmaya maruz kaldığına dikkat çekilerek, Siyonist İsrail makamlarının böylesi bir süreçte Şeyh Salah’ı hapse atmakta kasıtlı davrandığı ve bu süreçte yaşanacak herhangi bir kötü sonuçtan sorumlu olacağı kaydedildi.

Siyonist İsrail mahkemelerinin tamamen göstermelik ve siyasi olduğuna işaret edilen açıklamada, "Siyonist İsrail mahkemelerinin Şeyh Raid’in şahsında İslam dinini, terörizmle lekelemeye kalkıştığına, asıl hedefinin ise zulme karşı olan sesleri susturmak olduğuna" vurgu yapıldı.

AA