Şeriat Fakültesi hocası ve Vezir Ekber Han Camii Hatibi Dr. Muhammed Ayaz'a camide bombalı suikast

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Vezir Ekber Han Camisi'ne düzenlenen bombalı saldırıda ülkenin önemli din alimlerinden Şerita Fakültesi hocalarından imam Muhammed Ayaz Niyazi ile bir kişi akşam namazını kılarken katledildi.

Şeriat Fakültesi hocası ve Vezir Ekber Han Camii Hatibi Dr. Muhammed Ayaz'a camide bombalı suikast

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen yaptığı açıklamada, Vezir Ekber Han Camisi'ne yerleştirilen bombanın, akşam namazı sırasında patlatıldığını söyledi. 

Aryen, saldırıda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Niyazi ile bir sivilin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin yaralandığını ve cami avlusunda patlamaya hazır başka bir bombanın etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Dr. Muhammed Ayaz Niyazi

Kabil Üniversitesi İslam Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi ve Kabil Veziri Ekber Camii Hatibi Dr. Muhammed Ayaz Niyazi (54) ülkenin önde gelen din alimleri arasında yer alıyordu. Camide verdiği vaazlarla tanımam Dr. Muhammed Ayaz Niyazi aynı zamanda Şeriat Fakültesinde İslam hukuku üzerine derslerde veriyordu. Mehmet Görmez'in Diyanet İşleri başkanlığı döneminde alimler ve akedemisyenlerden oluşan bir heyeti ile birlikte Türkiye'yi ziyaret etmiş. Görmez ile Afganistan'da ilmi çalışmalar konusunda istişarelerde bulunmuştu.

Ajanslar