Şehid Metin Yüksel 43. Şehadet yıldönümünde anılıyor

1979 yılında İstanbul Fatih Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında, cami avlusunda ırkçı bir saldırı sonucu şehid edilen Metin Yüksel şehadetinin 43. sene-i devriyesinde, katledildiği yerde düzenlenen programla yâd edildi.

Şehid Metin Yüksel 43.  Şehadet yıldönümünde anılıyor

1979 yılında İstanbul Fatih Camii'nde kıldığı cuma namazının sonrasında cami avlusunda şehid edilen Metin Yüksel, şehadetinin 43'üncü yılında rahmet ve minnetle yâd edildi.

Çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Şehid Metin Yüksel Platformu tarafından tertip edilen anma töreni, Cuma namazı sonrası Yüksel’in katledildiği Fatih Camii avlusunda yapıldı.

Anma programına, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen anma programında bir basın açıklaması okundu.

Açıklamada, “Kendisini İslam davasına ve Ümmetimizin kurtuluşuna adamış aziz şehidimiz Metin Yüksel’i şehadetinin 43'üncü Yıldönümünde birkez daha rahmet, minnet ve hasretle anıyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Recep Erol, "Şehitler, şehadetleriyle birlikte davalarını da, kavgalarını da ölümsüz kıldılar. Onlar şehadetleriyle, nesilden nesile ulaşacak olan kutlu bir mesajı Müslümanların kalplerine silinmez bir mürekkeple yazmış oldular." dedi.

ŞEHİD METİN YÜKSEL, ÇAĞDAŞ PUTPERESTLİĞE KARŞI İSLAM SANCAĞININ DALGALANACAĞINI HAYKIRIYORDU

Metin Yüksel'in mücadelesini anlatan Erol, "Doğu ve batı emperyalizminin İslam dünyasına doğrudan ya da dolaylı olarak sulta kurduğu, tağuti cahiliye düzenlerinin Müslümanlara yönelik zulüm ve zorbalıklarını giderek azgınlaştırdığı bir dönemde, aziz şehidimiz Metin Yüksel, Balkanlardan Filipinler'e, Filistin'den Moro'ya, tüm yeryüzündeki mazlum Müslümanların haklarını, özgürlük ve onurunu savunma bayrağını kaldırıyor, çağdaş putperestliğin tüm prangalarının er geç kırılacağını, ümmetimizin esaret ve zulüm pençelerinden kurtulacağını ve İslam sancağının yeryüzünün her noktasında ve en yükseklerde dalgalanacağını haykırıyordu." diye konuştu.

ŞEHİD; İSLAM'IN OĞLU, KUR'AN'IN ERİ VE ÜMMETİN FEDAİSİYDİ

Erol, bu ayın ayrıca eski başbakanlardan merhum Necmeddin Erbakan'ın da vefat yılönümü olduğunu hatırlatarak, "Bizleri her zaman Kudüs davasına yönelten aziz hocamızı da rahmet ve minnetle anarken, onun kutlu hatıratını bir kez daha selamlıyoruz." diye ekledi.

Metin Yüksel'in de Erbakan'ın eğitim ve terbiyesinden geçen biri olduğunu söyleyen Erol, "Şehid Metin Yüksel, İslam'ın oğlu, Kur'an'ın eri ve ümmetin fedaisi idi. İslam davası onun canı, ruhu ve özü idi. O hem ümmet, hem vahdet, hem de mukavemet idi. O bütün Müslümanlara yönelik kardeşlik gayretini üzerinde taşıyor, küresel emperyalizm ve tağutlara karşı dinmez bir mücadele ve direnişi mücadelesiyle ortaya koyuyordu. Cihad ve mukavemet onun hattı idi. İslam'ın şiarlarını ve mukaddesatını savunmak, Kur'an nizamının egemenliği için durmaksızın bir kavgayı kuşanmak onun o asil ve örnek şahsiyetini yansıtıyordu." ifadelerini kullandı.

 #MetinYükseliAnıyoruz

Metin Yüksel için şehadetinin yıl dönümü vesilesiyle sosyal medyada hashtag çalışması başlatıldı. #MetinYükseliAnıyoruz etiketiyle başlatılan çalışmaya bir çok sosyal medya kullanıcısı destek verdi. 

Öte yandan platformun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 23 Şubat Çarşamba günü Saat 14:30’da, Şehidin, Edirnekapı’da bulunan kabri başında da anma töreni yapılacağı belirtildi.