Şehid Hanifi ve şehid Fuat unutulmadı

​Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK tarafından katledilen Şehid Hanifi Poyraz ve Fuat Yaşasın, aradan geçen 31 yıla rağmen unutulmadı.

Şehid Hanifi ve şehid Fuat unutulmadı

PKK'nin, 1980'li yıllardan bu yana gerçekleştirdiği cinayetler hafızalardan silinmedi.

1978'de kurulan örgüt, mazlum Kürd halkını çocuk, kadın ve yaşlı demeden katletti.

PKK'nin halka yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda hedef gözetmemesi, binlerce aileye hafızalardan silinmeyen acılar yaşattı.

İslam düşmanlarının mütedeyyin insanlara karşı fırsat kolladığı yıllarda, henüz 16 yaşında olan Fuat Yaşasın ile 19 yaşındaki arkadaşı Hanifi Poyraz, 19 Eylül 1992 tarihinde hainlerin düzenlediği saldırıda şehid oldu.

Şehid Hanifi Poyraz ve Fuat Yaşasın, şehadetlerinin üzerinden geçen 31 yıla rağmen unutulmadı.

Âlim bir dedenin torunu olan Şehid Fuat Yaşasın, 1976'da Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dünyaya geldi. Henüz okul çağlarındayken İslami bir çalışma atmosferine giren Yaşasın, ilmi yönden merakı ve sergilediği güzel ahlaktan dolayı çevresi tarafından sevilen bir gençti.

Kendisinden 3 yaş büyük olan arkadaşı Hanifi Poyraz ise varlıklı bir ailenin çocuğuydu. Ortaokul dönemlerinde İslam Davası ile tanışan Poyraz, iyi bir hitabetle beraber nezaket ve güzel ahlâkı ile bilinirdi

Tarih 19 Eylül 1992'yi gösterdiğinde Şehid Hanifi ile Fuat, önünden geçtikleri bir kahvehanede oyun oynama bahanesiyle oturan hainler tarafından takip edilerek Silvan Belediyesi yanında silahlı saldırı sonucu şehid edildi.

Kanları toprağa düştüğünde Şehid Fuat 16, Şehid Hanifi ise 19 yaşındaydı.