Şehadetinin 30`uncu yılında Süleyman Akyüz

Mersin`de İslami kimliğinden dolayı defalarca PKK`liler tarafından tehdit edilen ama bu tehditlere boyun eğmeyen Süleyman Akyüz, 20 Şubat 1993 tarihinde sabah namazı sonrası iş yerini açtığı esnada kurulan hain pusuda şehid edildi. Rahmet ve özlem ile yâd ediyoruz…

Şehadetinin 30`uncu yılında Süleyman Akyüz

Şehidler ayı olarak bilinen Şubat ayının 20’sinde, Mersin bir şehid daha kazandı.

PKK zulüm girdabında yine bir mazlumu hedef aldı. Mersin`de İslami yaşantısından dolayı defalarca PKK tarafından tehdit edilmesine rağmen bu tehditlere boyun eğmeyerek İslami yaşantısından taviz vermeyen Süleyman Akyüz, bir sabah namazı sonrası iş yerini açtığı esnada pusu kuran PKK`liler tarafından şehid edildi.

Kendisi gibi düşünmeyen Kürtlere hayat hakkı tanımayan PKK, bugün olduğu gibi dün de mazlum Kürtleri hedef tahtasına koyarak haince katletti. 90`lı yıllarda PKK`nin kurşunlarıyla şehid edilen Mü`minlerden biri de Süleyman Akyüz`dü. Şehadetinin 30`uncu yılında sevenleri tarafından yâd edilen Şehit Süleyman 1949 yılında Mardin`in Dargeçit ilçesi Sümer köyünde dünyaya geldi ve 1980 yılında ailesiyle birlikte Mersin`e yerleşti.

Mersin Müslümanları arasında sevilen bir şahsiyet olan Süleyman Akyüz, daha önce de mürted örgütün çeşitli tehdit ve saldırılarına uğramış, dükkanı bombalanmıştı. PKK'nın 90'larda müslümanlara saldırıp İslama hayat hakkı tanımadığı, imkan bulduğunda katlettiği müslümanlardan biri Olan Süleyman Akyüz de böylelikle Şehidler Kervanına katıldı.

Süleyman Akyüz’ü tehdit eden PKK’lılar, O’nu Müslümanların arasından çıkmaya zorluyorlardı. Tarih boyunca peygamberlere ve ashabına yapıldığı gibi “Dinini bırakması” isteniyordu. Şehid Süleyman ise, yüce Allah’ın “Onlardan korkmayın, benden korkun, asıl korkulmaya lâyık olan Allah’tır” ayetini okuyarak, kafirlere meydan okudu.

Dükkânının bombalanmasına da aldırmadan, hizmetlerini devam ettirdi. Müslümanlar, cenazesini PKK'nın yoğun olduğu bir bölge olan Demirtaş mahallesinden mezarlığa kadar omuzlarda taşıdılar.

Bu esnada sürekli Türkçe ve Kürtçe olarak “Şehidlerin kanı, İslam baharının müjdecisidir”, “And olsun ki, yolun sürecek ey şehid” şeklinde sloganlar atıldı, tekbir getirildi.

Mersin’de bundan önce de, Mustafa Biçer şehid edilmişti.

Şehid Mustafa, Silvanlı Şehid Hacı Biçer’in ağabeyi idi.