Şarmu'ş-Şeyh'te Sisi, Siyonist Bennett ve Muhammed bin Zayed arasında üçlü zirve

Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah es-Sisi'nin, Siyonist Rejimin Başbakanı Naftali Bennett ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile birlikte üçlü zirvede görüştükleri duyuruldu.

Şarmu'ş-Şeyh'te Sisi, Siyonist Bennett ve Muhammed bin Zayed arasında üçlü zirve

İsrail işgal rejiminin başbakanı Naftali Bennett, Mısır'ın turistik Şarmu'ş-Şeyh şehrinde, Mısır'ın darbeci lideri Abdülfettah Sisi ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Abu Dhabi Emirliği'nin veliaht prensi Muhammed bin Zayed'le birlikte üçlü zirveye katıldı. 

Verilen haberlere göre Abu Dhabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed dün (21 Mart Pazartesi) geç saatlerde, zirveye katılmak amacıyla Şarmu'ş-Şeyh'e ulaştı. Daha sonra BAE heyetiyle Mısır heyeti arasında Ortadoğu'daki sorunlar hakkında bir ortak görüşme düzenlendiği belirtildi. 

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Bessam Radı'nın verdiği bilgilere göre Sisi, Mısır'ın BAE ile ikili ilişkileri geliştirme ve güçlendirme arzusunda olduğunu dile getirdi. 

Siyonistlere ait Kan isimli tv kanalının verdiği habere göre de işgal rejiminin başbakanı Bennett, dün Sisi ile görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Mısır'a gitti. Bennett son olarak geçtiğimiz Eylül ayında Mısır'a açıktan bir ziyaret gerçekleştirmişti. 

Verilen bilgilere işgal rejimiyle Mısır, önümüzdeki aydan itibaren Şarmu'ş-Şeyh ile Tel Aviv arasında yeni bir doğrudan sefer rotası oluşturmak suretiyle hava ulaşımı alanındaki işbirliklerini geliştirme konusunda anlaştı.