Sahabeler şehri Diyarbakır'da sosyal mesafeye uygun cuma namazı kılındı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında tüm Türkiye'de olduğu gibi sahabeler şehri Diyarbakır'da da 2'inci kez sosyal mesafeli cuma namazı eda edildi.

Sahabeler şehri Diyarbakır'da sosyal mesafeye uygun cuma namazı kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığınca Covid-19 salgını önlemleri kapsamında 16 Mart tarihinde 81 ilde toplu ibadete ara verilmesinin ardından, 74 gün sonra ilk kez geçen hafta tüm ülkede vatandaşlar hasretle beklediği cemaatle kılınacak cuma namazına kavuşmuştu.

Bu hafta da tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır ilinde de vatandaşlar, seccadelerini alarak cuma namazını kılabilecek alanlarda erkenden yerini aldı.

Daha önce sosyal mesafe gözetlenerek işaretlenen yerlere vatandaşlar, seccadelerini sererek özlemle bekledikleri cemaatle namaz kılmanın heyecanını yaşadı.

Cuma namazının kılınmasına uygun cami ve alanların girişlerinde bekleyen görevliler, seccadesi olmayan ve maskesiz gelen kişileri camiye almadı.

Ayrıca cami girişinde bulunan güvenlik görevleri, kimlik kontrolü yaparak 65 yaş üstü vatandaşları tespit etmeye çalıştı. Tespit edilen 65 yaş üstü vatandaşlar namaz kılınacak alanlara alınmayıp geri gönderildi.

Namazın kılınmasına yakın alanda yer bulamayan cemaat, yakınlardaki iş yerlerinde ve sokaklarda namazlarını eda ettiği gözlendi.

İLKHA