Ramazan ayının ilk şehitleri: Siyonist çete 3 Filistinliyi daha katletti!

Siyonist işgal çetesi bugün sabah Batı Şeria'da yer alan Arrabe kavşağında bir arabada bulunan üç Filistinli genci kurşun yağmuruna tutarak şehid etti. 

Ramazan ayının ilk şehitleri: Siyonist çete 3 Filistinliyi daha katletti!

Cenin'deki Acil Yardım ve Olağanüstü Durum Müdürü Mahmud Es-Sa'di medyaya yaptığı açıklamada, kimlikleri belirlenemeyen ve naaşları kendilerine teslim edilmeyen 3 Filistinli gencin şehit edildiğini söyledi.

Filistin televizyonuda, işgal çetesinin, Cenin yakınlarındaki Arrabe beldesi kavşağında 3 Filistinliyi "şehit ettiği"ni açıkladı.

Yerel kaynaklar verdiği bilgilere göre, işgal çetesinin kalabalık bir halde Filistinli gençlerin içinde bulunduğu aracı kuşatmaya aldığıve kurşun yağmuruna tutulduğu belirtildi.

Vahşi işgalcilerin, saldırı sonrası araca ambulansların yanaşmasını ve yaralanan gençlere yardım edilmesini bir saat engellediği ifade edildi. 

Filistin Kızılayında ambulans görevlisi olarak çalışan bir kişi ise İsrail güçlerinin, Filistinlilerin naaşlarını kaçırdığını söyledi.

Olayla ilgili açıklamada bulunana, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Seriyyeleri, şehit edilen gençlerin İslami Cihada bağlı direnişçi gençler olduğu ifade edildi. 

Kudüs Seriyyeleri'nin açıklamasında şehit edilen gençlerin 30 yaşındaki Saib Abahire, 24 yaşındaki Halil Tavalibe ve 25 yaşındaki Seyf Ebu Lubde olduğu belirtildi. 

Açıklamada şehit edilen gençlerin siyonist işgale karşı direniş ve mücadelede etkin rolleri olduğu ifade edildi.