Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa doldu taştı!

Ramazan ayının ilk Cuma gününde siyonist işgal rejiminin her türlü ambargolarına rağmen onbinlerce Filistinli Müslüman Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı için saf tuttu.

Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa doldu taştı!

Filistinliler Ramazan ayının ilk Cuma Namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

Filistinlilerden oluşan büyük kalabalık gruplar, bugün sabahın erken saatlerinden bu yana işgal altındaki Kudüs şehrine akın etti ve siyonistlerin güvenlik kısıtlamalarına rağmen Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk Cuma namazını kıldı.

İşgal rejimi şehre giden kontrol noktalarında ve geçitlerde ve ana caddelerde yüzlerce işgalciyi konuşlandırarak Filistinlilerin Aksa'ya ulaşmasını zorlaştırmaya çalıştı.

İşgalciler, Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için Batı Şeria'dan Kudüs'e geçmek isteyen Filisitinlilerin girişlerinide  kısıtlamaları sıkılaştırdı.

Siyonist işgalcilerin tüm kısıtlama ve zorlaştırma çabalarına rağmen Filistinin dört bir yanından Mescid-i Aksa'da toplanan onbinlerce Müslüman Cuma namazını büyük bir huşu içinde eda etti.

Dün gecede Kudüs'ten ve işgal altındaki topraklardan onbinlerce Filistinli Müslüman, Mescid-i Aksa'da akşam ve teravih namazını ayrı bir manevi havada kıldı.

İslami Vakıflar Dairesi ve Mescid-i Aksa'da faaliyet gösteren komiteler, mübarek Ramazan ayında müminleri ağırlamak için büyük hazırlıklar yaparken, Eski Kudüs'teki mahalle komiteleri de bu mübarek gün için yapılan kısıtlamalara ve saldırılara rağmen hazırlık yapmaya devam ediyor.