Rakka'da çoban katliamı: 27 kişinin boğazı kesildi

Suriye'nin orta kesimlerindeki Rakka ilinde çobanlık yapan 27 sivil, katledildi.

Rakka'da çoban katliamı: 27 kişinin boğazı kesildi

Ülkenin doğusundaki Deyrizor ve orta kesimlerinde yer alan Rakka illerinden, bilgi veren farklı yerel kaynaklar, katliamın Rakka'nın güneyinde bulunan Madan ve Sapha ilçelerindeki meralık alanda yaşandığını bildirdi.

Çobanlık yapan 27 kişinin bıçak ve ateşli silahlarla öldürüldüğünü kaydeden kaynaklar, 10'dan fazla kişiden ise haber alınamadığını anlattı.

Suriyeli bir güvenlik kaynağı, dün yaptığı açıklamada, Rakka’da rejim kontrolü altındaki bir köyde DEAŞ mensubu militanların 27 sivili öldürdüğünü açıkladı.

İsmini vermek istemeyen kaynak tarafından yapılan açıklamada, “Rakka'nın 30 km. güneydoğusunda es-Sabha çölü güneyinde eş-Şamiye olarak bilinen bölgede cumartesiyi pazara bağlayan gece 27 çoban, DEAŞ militanları tarafından öldürüldü” ifadeleri kullanıldı.

DPA’ya yaptığı açıklamada, elleri arkalarından bağlandıktan sonra boğazları kesilen ve başlarından vurulup öldürülen kişilerin yaşlarının 20 ila 45 arasında değiştiğini belirten kaynak, faillerin bölgedeki mağara ve vadileri mesken edinen DEAŞ unsurları olduğunu öne sürdü.

"Rakka Sessizce Öldürülüyor" isimli yerel haber ağı da katliamda hayatını kaybedenlerin isimlerini paylaştı.

DPA